Φωτο: Pixabay

Μειωμένη απασχόληση σε ηλεκτρισμό και κατασκευές

Σημαντική θετική μεταβολή στους δείκτες απασχόλησης και εργασίας καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ στον τομέα μεταφοράς και αποθήκευσης.

Μεγάλη μείωση απασχόλησης, ωρών εργασίας και συνολικών αμοιβών παρουσίασαν οι κλάδοι παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και κατασκευών, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ σημαντικά αυξημένοι είναι οι αντίστοιχοι δείκτες για τα logistics (μεταφορά και αποθήκευση).

Ειδικότερα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) δημοσίευσε τα στοιχεία Βραχυχρόνιων Δεικτών  Απασχόλησης, Ωρών Εργασίας και Αμοιβών σε βασικούς τομείς της οικονομίας για το Β΄ τρίμηνο 2019.

Η εξέλιξη των Βραχυχρόνιων Δεικτών Απασχόλησης, Ωρών Εργασίας και Αμοιβών το Β΄ τρίμηνο 2019, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους Δείκτες του Β΄ τριμήνου 2018, έχει ως εξής:

amoibes

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Ιωάννου (ΑΒΑΞ): «Κλειδί» τα μεγάλα έργα υποδομών για την επιστροφή στην ανάπτυξη

Ο πρόεδρος του ομίλου ΑΒΑΞ σημείωσε πως οι συνθήκες που εμφανίστηκαν με την πανδημία πρέπει να αποτελέσουν ευκαιρία για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις συνολικά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άμεση απόσυρση έργων 100 εκατ. ευρώ ζητά η ΠΕΣΕΔΕ λόγω «φωτογραφικών» όρων

Η ΠΕΣΕΔΕ υπενθυμίζει την ανάγκη τήρησης των αρχών του ενωσιακού Δικαίου και ζητά «την τροποποίηση της διακήρυξης και τη διενέργεια ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού χωρίς αποκλεισμούς».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το 60% των ατυχημάτων σε εργοτάξια οφείλονται στην μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας

Με επιστολή της η Ένωση εργοληπτικών δημοσίων έργων καλεί για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος εργασίας στα εργοτάξια της χώρας και επισημαίνει πως πρέπει να ακολουθηθεί το πνεύμα των ευρωπαϊκών οδηγιών.