ΓΔ: 2695.21 0.01% Τζίρος: 339.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Pixabay

Μειωμένη απασχόληση σε ηλεκτρισμό και κατασκευές

Σημαντική θετική μεταβολή στους δείκτες απασχόλησης και εργασίας καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ στον τομέα μεταφοράς και αποθήκευσης.

Μεγάλη μείωση απασχόλησης, ωρών εργασίας και συνολικών αμοιβών παρουσίασαν οι κλάδοι παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και κατασκευών, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ σημαντικά αυξημένοι είναι οι αντίστοιχοι δείκτες για τα logistics (μεταφορά και αποθήκευση).

Ειδικότερα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) δημοσίευσε τα στοιχεία Βραχυχρόνιων Δεικτών  Απασχόλησης, Ωρών Εργασίας και Αμοιβών σε βασικούς τομείς της οικονομίας για το Β΄ τρίμηνο 2019.

Η εξέλιξη των Βραχυχρόνιων Δεικτών Απασχόλησης, Ωρών Εργασίας και Αμοιβών το Β΄ τρίμηνο 2019, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους Δείκτες του Β΄ τριμήνου 2018, έχει ως εξής:

amoibes
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

μακέτα οικίας κατασκευής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 7,1% η άνοδος της παραγωγής κατασκευών το β' τρίμηνο, λέει η ΕΛΣΤΑΤ

Αύξηση 7,1% παρουσίασε ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές το β' τρίμηνο του 2026 σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ σε σύγκριση με το α' τρίμηνο του 2026 η άνοδος ήταν 30,6%. Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης αυξήθηκε κατά 0,02%.
Επενδύσεις-Καινοτομία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διατηρείται η «ψαλίδα» στις επενδύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει ανακάμψει, αλλά το επενδυτικό κενό που τη χωρίζει με την Ευρώπη παραμένει, καθώς οι επενδύσεις αντιστοιχούν στο 16,8% του ΑΕΠ, έναντι 21,3% που είναι ο μ.ο στην ΕΕ.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας επισκέφτηκε τα υπό ανέγερση Στρατιωτικά Οικήματα Διδυμοτείχου

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τα υπό κατασκευή στρατιωτικά οικήματα στο Διδυμότειχο και ενημερώθηκε για την πρόοδο των έργων εκεί και στην Ορεστιάδα, στο πλαίσιο του Οικιστικού Προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αγρότης σε χωράφι
ΑΠΟΨΕΙΣ

Από χωράφια έως ξενοδοχεία: Οι 94.240 θέσεις αλλοδαπών που ζητά η αγορά

Η Ελλάδα ανοίγει 94.240 θέσεις για εργαζόμενους τρίτων χωρών το 2026. Ποιες ειδικότητες έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες σε γεωργία, τουρισμό, κατασκευές και φροντίδα. Γράφει ο Γιώργος Τσεμεντζής (*).
Σταθμός μετρό Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ωρα εγκαινίων για την επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά

Επειτα από 13 χρόνια περιπετειών, η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά φτάνει στη μεγάλη μέρα των εγκαινίων. Η συνολική επένδυση για το μετρό Θεσσαλονίκης έχει ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ.
Εργασίες Μετρό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυψέλη: Τα πρώτα στοιχεία καθιζήσεων 14 κτιρίων στον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων έχει στα χέρια του τα πρώτα στοιχεία για τις ζημιές που προκάλεσαν οι εργασίες του Μετρό σε 14 κτίρια στην Κυψέλη, ενώ η διέλευση του μετροπόντικα έχει διακοπεί λόγω καθιζήσεων από τον Μάιο.