ΓΔ: 2267.45 0.05% Τζίρος: 256.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
σημαία της Κίνας
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Στροφή παγκόσμιων επενδυτών σε βιώσιμη ανάπτυξη εν μέσω αστάθειας

Στη διάσκεψη Future Investment Conference 2025 στο Σιαμέν, αξιωματούχοι τόνισαν ότι οι επενδυτές κατευθύνουν ολοένα και περισσότερα κεφάλαια σε βιώσιμη ανάπτυξη λόγω αβεβαιότητας.

Επενδυτές παγκόσμιας εμβέλειας κατευθύνουν σταδιακά όλο και περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια προς την βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και προς τις αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με αξιωματούχους και επιχειρηματίες μιας επενδυτικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην κινεζική επαρχία Φουτσιάν.

Η διάσκεψη Future Investment Conference 2025 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην παραλιακή πόλη Σιαμέν στο πλαίσιο της επενδυτικής και εμπορικής έκθεσης, 25th China International Fair for Investment and Trade (CIFIT).

Η φετινή CIFIT έχει τετραήμερη διάρκεια (8-11 Σεπτεμβρίου).

Η στροφή της ροής επενδυτικών κεφαλαίων προκαλείται από τις συνθήκες αστάθειας που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι ξένες άμεσες επενδύσεις (FDI) κατέγραψαν μείωση 11% παγκοσμίως το 2024, σηματοδοτώντας τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της ετήσιας μείωσης τους, σύμφωνα με την World Investment Report 2025, που δημοσιοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου από την αναπτυξιακή διάσκεψη του ΟΗΕ, United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκκίνηση νεοφυούς επιχείρησης
ΔΙΕΘΝΗ

Κινέζοι φοιτητές γυρίζουν στην Κίνα για να ιδρύσουν νεοφυείς επιχειρήσεις

Όλο και περισσότεροι Κινέζοι απόφοιτοι εξωτερικού επιστρέφουν στην Κίνα, αξιοποιώντας διεθνή εμπειρία και καινοτόμες ιδέες για να ιδρύσουν σύγχρονες επιχειρήσεις, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Κουτί «Made in China»
ΔΙΕΘΝΗ

Κινεζικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυξάνουν εξαγωγές με καινοτόμα προϊόντα

Η Jiujiang Lida Technology από την επαρχία Τζιανγκσί, Κίνα, με πρωτοποριακή πλαστική μεμβράνη για αυτοκίνητα, πέτυχε δεκαπλάσια αύξηση εξαγωγών σε τρία χρόνια και αναμένεται να φτάσει τα 4 εκατ. δολάρια έως το 2025.
Σταύρος Καφούνης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καφούνης: Όχι σε οριζόντια μέτρα για την τετραήμερη εργασία

Ο πρόεδρος της Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Σταύρος Καφούνης, τονίζει πως η εφαρμογή τετραήμερης εργασίας αυξάνει το λειτουργικό κόστος για τις μικρές επιχειρήσεις, δημιουργώντας προβλήματα στο ωράριο, χωρίς πρώτα να διασφαλιστεί αύξηση στην παραγωγικότητα.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Προτεραιότητα η ισορροπία ζήτησης και προσφοράς στην αγορά

Η Κίνα στο 15ο Πενταετές της Πρόγραμμα στοχεύει στην καλύτερη διασύνδεση κατανάλωσης και επενδύσεων, επιδιώκοντας ισορροπία προσφοράς-ζήτησης και οικονομική δυναμική, με πληθυσμό 1,4 δισ. και μεσαία τάξη άνω των 400 εκατ.