ΓΔ: 2352.54 -0.13% Τζίρος: 266.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πέναλτι δικαστική απόφαση
Φώτο: Shutterstock

Πρόστιμα 1,9 εκατ. ευρώ σε ΦΑΓΕ και DOVALUE για αθέμιτα κέρδη

Η Αρχή Προστασίας Καταναλωτή επέβαλε πρόστιμα άνω των 1,9 εκατ. ευρώ σε ΦΑΓΕ και DOVALUE, για υπέρβαση περιθωρίου κέρδους και παράνομες οχλήσεις σε οφειλέτη.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους άνω των 1,9 εκατ. ευρώ σε δύο εταιρείες, στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας και παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αυξημένη ένταση, με στόχο την καταπολέμηση πρακτικών που υπονομεύουν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και τα δικαιώματα των καταναλωτών. Οι διοικητικές κυρώσεις εντάσσονται στη στρατηγική εποπτείας της αγοράς για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της δίκαιης τιμολόγησης.

Ειδικότερα, στη ΦΑΓΕ Ελλάδος Βιομηχανία Γάλακτος ΑΕ (κατηγορία: γιαούρτι/τυρί) επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.757.503 ευρώ, λόγω υπέρβασης του επιτρεπόμενου Περιθωρίου Μικτού Κέρδους σε 21 από τους 22 ελεγχθέντες κωδικούς προϊόντων. Η παράβαση αφορά την περίοδο από 13/03/2026 έως 03/04/2026.

Η διαπιστωθείσα υπέρβαση σχετίζεται με παραβίαση του επιτρεπόμενου περιθωρίου κέρδους, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως προβλέπεται από το πλαίσιο ελέγχου της Αρχής.

Παράλληλα, πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ επιβλήθηκε στη DOVALUE Greece ΑΕΔΑΔΠ, λόγω επαναλαμβανόμενων οχλήσεων προς οφειλέτη για ληξιπρόθεσμη οφειλή, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη επιβεβαίωση της οφειλής, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Η Αρχή υπενθυμίζει ότι οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας kataggelies.mindev.gov.gr ή μέσω της γραμμής καταναλωτή 1520, συμβάλλοντας ενεργά στη διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 270.300€ πρόστιμο σε 55χρονο για εγκατάλειψη 9 γατιών

Πρόστιμα συνολικού ύψους 270.300 ευρώ επιβλήθηκαν σε 55χρονο που εγκατέλειψε εννέα γατάκια στην Καλαμαριά. Συνελήφθη και του επιβλήθηκαν εννέα πρόστιμα για κακοποίηση ζώων και ένα για έλλειψη ηλεκτρονικής σήμανσης.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη για την προστασία ζώων συντροφιάς

Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε τον Μάιο 56 ελέγχους για την προστασία ζώων συντροφιάς, βεβαιώνοντας 4 πρόστιμα ύψους 1.700 ευρώ, ενώ σε 6 περιπτώσεις βελτιώθηκαν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων.