Φωτο: Shutterstock

Παράταση έως τις 28/9 των αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ

Το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί οδηγεί το υπ. Οικονομικών να προχωρήσει σε παράταση της προθεσμίας, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να καταθέσουν αίτηση την ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport»

Την παράταση της προθεσμίας καταβολής αιτήσεων για τη λήψη της επιστρεπτέας προκαταβολής έως τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών, καθώς το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται είναι κάτι παραπάνω από ισχυρό. 

Στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ τονίζεται ότι «με Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ’ αρ. ΓΔΟΥ 222/2020) παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ έως τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους δικαιούχους που επιθυμούν να ενταχθούν στον τρίτο κύκλο του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού εργαλείου να υποβάλουν την αίτησή τους εντός της νέας προθεσμίας. Υπενθυμίζει επίσης ότι στο πλαίσιο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙΙ έχει διευρυνθεί το πεδίο των δικαιούχων και οι επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν στοιχεία για τα ακαθάριστα έσοδα της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον 3ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport) έως τις 28 Σεπτεμβρίου. Με επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της νέας προθεσμίας υποβολής αιτημάτων,  θα προσδιοριστούν ο τρόπος υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης και άλλα σχετικά ζητήματα».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη αύξηση του ποσού για επιστρεπτέα προκαταβολή στα 1,5 δισ. ευρώ

Ευχάριστη έκπληξη από το υπ. Οικονομικών, καθώς αυξάνονται κατά 300 εκατ. ευρώ τα κονδύλια για φθηνά δάνεια. Ως τις 21 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, τι λέει η υπουργική απόφαση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πίστωση 135,4 εκατ. σε δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙ

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 40.297, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 312,4 εκατ. ευρώ.