ΓΔ: 895.81 -1.13% Τζίρος: 81.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:10:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Έναρξη παροχής εγγυημένων δανείων σε μικρές επιχειρήσεις 

Υπογράφηκαν σήμερα οι απαραίτητες συμβάσεις μεταξύ της Αναπτυξιακής Τράπεζας και 12 τραπεζών, ενώ η συνολική εγγύηση από το Δημόσιο φθάνει στα 780 εκατ. ευρώ.

Ανοίγει ο δρόμος για την παροχή δανείων σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις από τις τράπεζες, σε μία ιδιαίτερα καίρια στιγμή, με δεδομένη και την έναρξη του νέου lockdown από το Σάββατο. 

Σήμερα υπήρξε η υπογραφή την πρόεδρο της Αναπτυξιακής Τράπεζας κ. Αθ. Χατζηπέτρου και τους εκπροσώπους 12 τραπεζών, των ειδικών συμβάσεων συμβάσεις προκειμένου να ενεργοποιηθεί το νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα για τη στήριξη των επιχειρήσεων. Στο εγγυοδοτικό πρόγραμμα «COVID Β φάση» η συνεισφορά του Δημοσίου είναι 780 εκατ. εκ των οποίων τα 700 εκατ. θα κατευθυνθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα 80 εκατ. σε μεγάλες.

Με τη μόχλευση τα 700 εκατ. θα φτάσουν τα 2,1 δισ. για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και τα 80 εκατ. θα φτάσουν τα 320 εκατ. για μεγάλες επιχειρήσεις.

Όπως είχε αναφέρει στις αρχές Σεπτεμβρίου το Business Daily το νέο πρόγραμμα θα απευθύνεται στις επιχειρήσεις που ορίζονται με βάση τους κοινοτικούς κανόνες ως "micro" (πολύ μικρές) και είναι αυτές που απασχολούν λιγότερα από δέκα άτομα και έχουν κύκλο εργασιών και συνολικό ενεργητικό μικρότερο των 2 εκατ. ευρώ. Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ελληνικής οικονομίας, σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του συνόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πρόκειται, κατά κανόνα, για επιχειρηματικές μονάδες οικογενειακού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ