ΓΔ: 897.01 -1.45% Τζίρος: 251.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Έρχονται εγγυημένα δάνεια 2,5 δισ. για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Συνολικά θα υποβάλλουν αιτήσεις 12 χρηματοπιστωτικοί όμιλοι, ενώ το ποσό που διατίθενται φθάνει στα 780 εκατ. ευρώ, τα οποία μέσω μόχλευσης μπορούν να φθάσουν έως και τα 2,5 δισ. ευρώ.

Την έναρξη υποβολής φακέλων προς έγκριση για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω του Ταμείο Εγγυοδοσίας CoViD-19, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (Hellenic Development Bank - HDB). 

Η  πρώτη τράπεζα που υπέβαλε σήμερα προτάσεις χρηματοδότησης πελατών της, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου μέσω της Hellenic Development Bank, ήταν η Eurobank. 

Θα ακολουθήσουν από αύριο, με βάση το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα, όλοι οι υπόλοιποι από τους συνολικά 12 χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. 

Το ελληνικό Δημόσιο για τον β’ κύκλο του Προγράμματος Εγγυοδοσίας  διαθέτει 780 εκατ. ευρώ, τα οποία με τη μόχλευση μέσω της Hellenic Development Bank  θα μετατραπούν σε επιχειρηματικά δάνεια συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ. 

Από αυτά, το 85% αφορά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και το 15% μεγάλες επιχειρήσεις. Η εγγύηση του Ταμείου καλύπτει τα δάνεια που χορηγούν οι τράπεζες σε ποσοστό 80%. 

Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων CoViD-19 καθώς και τα κριτήρια επιλεξιμότητας παραμένουν αμετάβλητα. Σύμφωνα με το νέο προσωρινό πλαίσιο της Ε.Ε. , η εκταμίευση των δανείων έχει χρονικό ορίζοντα την 30η Ιουνίου 2021.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συναλλαγές με τράπεζες χωρίς... χαρτούρα από τις δημόσιες υπηρεσίες

Για τις δυνατότητες προσκόμισης δημόσιων εγγράφων στις τράπεζες με ένα κλικ ενημερώνουν σήμερα τον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Γιάννης Στουρνάρας. Ποιες νέες ευκολίες προσφέρει το e-gov.