ΓΔ: 900.47 0.34% Τζίρος: 27.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:36:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
plirwmes, xrimata, money, epistreptea
Φώτο: Shutterstock

Παράταση ως την Τρίτη στις αιτήσεις για Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Μέχρι σήμερα, 611.524 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης. Τη μεθεπόμενη εβδομάδα ξεκινά η εκταμίευση των κονδυλίων.

Παράταση στην προθεσμία για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη των επιχειρήσεων στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, έως την προσεχή Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση λαθών, δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα myBusinessSupport (www.aade.gr/mybusinesssupport) για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, έως τις 19 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέχρι σήμερα, 611.524 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης.

Η εκταμίευση των κονδυλίων προς τους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 θα ξεκινήσει τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Στο ενδεχόμενο παράτασης είχε αναφερθεί εχθές ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι μέσα στον Ιανουάριο θα δοθούν 1,5 δισ. ευρώ, προαναγγέλλοντας έναν ακόμη κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής τον Μάρτιο. 

Στόχος, είπε, είναι να πραγματοποιηθεί η εκταμίευση της οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους εντός του Ιανουαρίου. Θα έχει προηγηθεί η υπουργική απόφαση για τον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα καθοριστεί το τελικό ποσό που θα λάβει ο κάθε δικαιούχος. Σημείωσε, παράλληλα, δε ότι μέσα στον Ιανουάριο θα δοθούν 1,5 δισ. ευρώ, προαναγγέλλοντας έναν ακόμη κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαλλαγή ενοικίου και τον Μάιο, ποιες είναι οι ωφελούμενες επιχειρήσεις

Ποιες είναι οι επιχειρήσεις που απαλλάσσονται πλήρως. Κούρεμα 40% για την κύρια κατοικία εργαζομένων σε αναστολή. Δίνεται δυνατότητα κατ’ εξαίρεση ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7.