ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
staikouras, oikonomikon, proypologismos
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Χρ. Σταϊκούρας: Άνω των 7,5 δισ. τα μέτρα στήριξης για το 2021

Ο υπ. Οικονομικών υπογράμμισε ότι το κόστος των τελευταίων αποφάσεων της κυβέρνησης εκτιμάται ότι φθάνει στα 500 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση.

«Έτοιμο» να προσφέρει πρόσθετους πόρους, άνω των 7,5 δισ. ευρώ, είναι το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να στηρίξει την οικονομία από τις επιπτώσεις της πανδημίας, όπως τόνισε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Θα είναι περισσότερα από τα 7,5 δισ. ευρώ που έχουν εγγραφεί, γιατί είναι μεγαλύτερη η ανάγκη», είπε ο κ. Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως είναι μια δύσκολη χρονιά και η κατάσταση εξελίσσεται λίγο δυσμενέστερα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Γι’ αυτό, όπως δήλωσε, «ενισχύουμε το οπλοστάσιο για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποια θα μπορούσαν να είναι τα πρόσθετα μέτρα στήριξης ο υπ. Οικονομικών υποστήριξε ότι υπολογίζεται πως το κόστος των τελευταίων αποφάσεων που έλαβε η κυβέρνηση για τα περιοριστικά μέτρα στην οικονομία ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια ευρώ σε μηνιαία  βάση και ως εκ τούτου ο σχεδιασμός του υπουργείου θα στηριχθεί και σε αυτόν τον υπολογισμό.

Σε ό,τι αφορά τις πηγές χρηματοδότησης ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιτυχημένη έξοδο στις αγορές αλλά και στην ανάγκη ισορροπημένης διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων. Επανέλαβε ότι βάσει και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα επιδότησης παγίων μπορεί να έχει κρατική ενίσχυση που θα αγγίξει το 90%, ενώ τόνισε ότι συνεχίζονται για το εν λόγω ζήτημα οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στα τεκμήρια διαβίωσης

Ο υπ. Οικονομικών επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των απωλειών, ενώ το οικονομικό επιτελείο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό κόστος καθολικού lockdown.