ΓΔ: 873.83 -0.22% Τζίρος: 70.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Πιστώθηκαν αποζημιώσεις ενοικίων και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Ποσό 162,6 εκατ. ευρώ θα πιστωθεί έως το βράδυ στους τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6, καθώς και σε ιδιοκτήτες ακινήτων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Xαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Πιστώνονται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

  • 108.762 πρώτων δικαιούχων του 6ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 158 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 203.484 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία οριστικής υποβολής της αίτησης λήγει την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021
  • 30.867 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 4,6 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει το 50% της μείωσης του μισθώματος για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Έτσι, ο συνολικός αριθμός συμψηφισμών με φόρους και καταβολών χρημάτων για τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020 διαμορφώνεται πλέον στις 675.927 και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 88,7 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

euro, metrita, cash, money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι και πώς θα πάρουν τα 2,5 δισ. ευρώ από τα νέα μέτρα στήριξης

Τα «ψιλά γράμματα» για το «κούρεμα» της επιστρεπτέα προκαταβολή, τον νέο κύκλο του προγράμματος, την επιδότηση παγίων δαπανών και δόσεων επιχειρηματικών δανείων. Τι θα ισχύσει για χρέη και ενοίκια.