ΓΔ: 922.42 1.11% Τζίρος: 82.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επ. Ανταγωνισμού: Πανελλαδική δημοσκόπηση για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Μέσω ανώνυμου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου θα μπορούν οι καταναλωτές να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη διείσδυση του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα.

Σε πανελλαδική δημοσκόπηση καλεί τους καταναλωτές η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στo πλαίσιο της κλαδικής έρευνας που διεξάγει για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι καταναλωτές θα μπορούν να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δίνοντας τις απόψεις τους μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, προκειμένου: 

  • να αποτυπωθεί η διείσδυση του ηλεκτρονικού εμπορίου, πριν αλλά και μετά την πανδημία του κορωνοϊού,
  • να περιγραφούν οι ανταγωνιστικές συνθήκες που επικρατούν στο ψηφιακό περιβάλλον,
  • να αναδειχθούν επιμέρους ζητήματα που αφορούν στη χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου από τους καταναλωτές και
  • να εντοπιστούν τυχόν πρακτικές που δύνανται να βλάψουν την ευημερία τους.

Το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο σχεδιάστηκε από τη ΣΤ' Διεύθυνση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού και η επεξεργασία των απαντήσεων θα πραγματοποιηθεί με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστήριου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν - ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι όλες οι συμμετοχές θα είναι ανώνυμες και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της κλαδικής έρευνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι δείχνει η «ακτινογραφία» της Επ. Ανταγωνισμού στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Η Επ. Ανταγωνισμού πραγματοποίησε έρευνα για το ηλεκτρονικό εμπόριο όπου προκύπτουν σειρά ανασταλτικών παραγόντων για την ανάπτυξη του κλάδου. Ποιες είναι οι λύσεις που προτείνει για τις στρεβλώσεις της αγοράς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Νέα τηλε-διαβούλευση για τον κλάδο ηλεκτρονικού εμπορίου

Η δεύτερη τηλε-διαβούλευση θα διενεργηθεί σε συνέχεια της δημοσίευσης της ενδιάμεσης έκθεσης επί της κλαδικής έρευνας, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα ερωτήματα και τις παρατηρήσεις τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνήγορος του Καταναλωτή: Συμβουλές για ασφαλείς αγορές σε Black Friday

Όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της η ανεξάρτητη αρχή, οι ασυνήθιστα μεγάλες μειώσεις τιμών ενδέχεται να κρύβουν παραπλανητικές πωλήσεις και οι καταναλωτές θα πρέπει να αναζητούν συνδυαστικά κι άλλες εγγυήσεις.