ΓΔ: 892.34 -1.52% Τζίρος: 54.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:52:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
anaptyxiaki trapeza-emp
Φώτο: Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Συνεργασία Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με το Πολυτεχνείο

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα συνεργαστούν τα επόμενα 3 χρόνια, ώστε να υπάρξουν νέα προγράμματα, για να υποστηρίξουν την πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης των επιχειρήσεων έντασης γνώσης.

Μνημόνιο συνεργασίας για την καλύτερη προετοιμασία και συμμετοχή των εταιρειών-τεχνοβλαστών, των επιχειρήσεων έντασης γνώσης και των νεοφυών επιχειρήσεων καινοτομίας, στην εθνική προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας μετά την πανδημική κρίση, υπέγραψαν ο πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής και η πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα συνεργαστούν τα επόμενα 3 χρόνια, για να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν από κοινού νέα προγράμματα, που σκοπό έχουν να διευκολύνουν και να υποστηρίξουν την πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης των επιχειρήσεων έντασης γνώσης, οι οποίες, είτε έχουν ιδρυθεί για την αξιοποίηση της έρευνας που διενεργείται στο ΕΜΠ (εταιρείες - τεχνοβλαστοί/spin offs, competence centers), είτε συνεργάζονται ερευνητικά με το ΕΜΠ. Στις κοινές δράσεις των δύο φορέων, περιλαμβάνεται η υποστήριξη μεμονωμένων επιχειρήσεων έντασης γνώσης, με τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες (μελέτες, εκθέσεις, σχέδια και αναλύσεις) για την ευκολότερη, φθηνότερη και αποτελεσματικότερη χρηματοδότηση τους.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα παρέχει στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα αναφορικά με την εξέταση των προϋποθέσεων βιωσιμότητας των προς ενίσχυση Επιχειρήσεων Έντασης Γνώσης και την δυνητική επιλεξιμότητά τους στα χρηματοδοτικά προγράμματά της.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, τα επόμενα 3 χρόνια θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και εμπειρογνωμοσύνης, δημιουργία δικτύων, διάδοση πληροφοριών και συνεργασία για την μεταφορά τεχνολογικών λύσεων και καινοτομιών σε διαδικασίες παραγωγής προϊόντων ή υπηρεσιών. Επιπλέον, σχεδιάζεται η από κοινού διεξαγωγή δράσεων διάχυσης, όπως συνέδρια κ.ά., σε θέματα που απασχολούν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί καθυστέρησε να ανοίξει η πλατφόρμα για την ενίσχυση της εστίασης

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι εκταμιεύσεις των ποσών προς τους επιχειρηματίες θα πραγματοποιηθούν μέσα σε ένα μήνα από την ημέρα που θα υποβάλλουν την αίτηση τους στην πλατφόρμα.
euro, metrita, cash, money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. ευρώ στους δήμους της χώρας

Η νέα χρηματοδότηση πρόκειται να καλύψει τις απώλειες που σημειώνουν τα έσοδα των δήμων, ενώ ταυτόχρονα στοχεύει και στην κάλυψη των έκτακτων αναγκών που έχουν εμφανιστεί λόγω της πανδημίας.