ΓΔ: 909.39 0.59% Τζίρος: 28.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:47:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xrimata, money, metrita, cash, euro
Φωτο: Shutterstock

Ικανοποίηση των επιχειρήσεων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, πάνω από το 70% των επιχειρήσεων είναι ικανοποιημένο από τη συνολική διαδικασία χρηματοδότησης, ενώ θα σύστηνε τέτοιες χρηματοδοτήσεις σε άλλες επιχειρήσεις.

Έξι στις δέκα επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδότηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ), μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙ ή/και του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19, δηλώνουν πως διατήρησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα μέσω της ενίσχυσης ρευστότητας που έλαβαν ενώ 3 στις 4 έμειναν ικανοποιημένες από τη διαδικασία χρηματοδότησης και θα σύστηναν τέτοιες χρηματοδοτήσεις σε άλλες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, πάνω από το 70% των επιχειρήσεων είναι ικανοποιημένο από τη συνολική διαδικασία χρηματοδότησης, ενώ θα σύστηνε τέτοιες χρηματοδοτήσεις σε άλλες επιχειρήσεις. Επίσης αναφέρουν πως διευρύνεται ο κύκλος των χρηματοδοτούμενων επιχειρήσεων καθώς η πρόσβαση σε δανεισμό με ευνοϊκούς όρους και προϋποθέσεις αφορά ιδιαίτερα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις: 1 στις 2 επιχειρήσεις δεν είχαν κάνει χρήση τραπεζικού δανεισμού κατά το παρελθόν.

Αυτά προκύπτουν από έρευνα ικανοποίησης σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η Metron Analysis για λογαριασμό της τράπεζας. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα:

  • Το 79% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι η χρηματοδότηση μέσων προγραμμάτων της τράπεζας δημιουργεί μεγαλύτερη σιγουριά για το μέλλον της επιχείρησης σε σχέση με αντίστοιχα προγράμματα του πρόσφατου παρελθόντος.
  • Μία στις δύο επιχειρήσεις που συμμετείχαν σε προγράμματα της Τράπεζας, δεν είχαν κάνει χρήση τραπεζικού δανεισμού κατά το παρελθόν, κάτι που σημαίνει ότι με τη δραστηριότητα της ΕΑΤ διευρύνεται ο κύκλος των χρηματοδοτούμενων επιχειρήσεων.
  • Επτά στις δέκα επιχειρήσεις δηλώνουν ότι η διαδικασία αίτησης και έγκρισης ήταν εύκολη και γρήγορη.
  • Το 77% των ερωτηθέντων πιστεύει πως με την μεσολάβηση της ΕΑΤ δίνονται περισσότερες δυνατότητες υλοποίησης των επενδυτικών τους στόχων, ενώ το 71% πιστεύει πως τα προγράμματα διανέμονται με διαφανή τρόπο.

Η Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της HDB κα. Αθηνά Χατζηπέτρου, δήλωσε: «Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα παραμένει πιστή στην αντίληψη «Κάνουμε ό,τι Μετράμε». Στη βάση πραγματικών δεδομένων και με προσήλωση στη διαφάνεια, στην ταχύτητα, στην τεχνολογία και στην έγκαιρη παράδοση όσων υποσχόμαστε κερδίζουμε την αξιοπιστία. Στο πλαίσιο αυτό και επιβεβαιώνοντας τη σημασία των μετρήσεων για εμάς, μετά την έρευνα ικανοποίησης, θα ακολουθήσει νέα έρευνα ανάλυσης επίδρασης στο GVA. Έχουμε πετύχει πολλά, είμαστε περήφανοι και συνεχίζουμε».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

hdb
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 1,6 δισ. τα δάνεια της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στη Β. Ελλάδα

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 20% του συνόλου των δανείων που έχουν διατεθεί στο σύνολο των επικράτειας (8,1 δισ. ευρώ), ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απορρόφησε το 77% των συγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων.
anaptyxiaki trapeza-emp
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεργασία Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με το Πολυτεχνείο

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα συνεργαστούν τα επόμενα 3 χρόνια, ώστε να υπάρξουν νέα προγράμματα, για να υποστηρίξουν την πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης των επιχειρήσεων έντασης γνώσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πατούλης: Οι χρηματοδοτήσεις για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής

Σε ότι αφορά το νέο ΠΕΠ 2021-2027, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι θα έχει προϋπολογισμό αυξημένο κατά 54% σε όρους δημόσιας δαπάνης, σε σύγκριση με την τρέχουσα περίοδο και θα είναι 1,6 δισ. ευρώ.
ypourgeio-agrotikis-anaptyxhs
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥπΑΑΤ: 19,9 εκατ. για ενίσχυση σε χοίρο, μαύρο χοίρο και μέλι

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση «η απόφαση αυτή δεν σημαίνει αυτόματη εκταμίευση, αφού θα υπάρξει πρόσκληση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να υποβληθεί από κάθε ενδιαφερόμενο δήλωση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα».