ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Energeia, Ilektriko Revma, Xrimatistirio, Times
Φωτο: Shutterstock

Σε νέα ύψη η τιμή του ρεύματος με άνοδο σχεδόν 7% σε μια ημέρα

Συνεχίζεται πάνω από το επίπεδο των 200 ευρώ το ράλι τιμών χονδρικής στην ελληνική αγορά, ενώ στην Ευρώπη μόνο η Ρουμανία και η Πολωνία βρίσκονται κάτω από το όριο των 200 ευρώ.

Παραμένει στα «κόκκινα» η Ευρώπη με τις τιμές του ρεύματος σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Οι τιμές χονδρικής για την αγορά της επόμενης ημέρας σήμερα έχουν σπάσει, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, το φράγμα των 200 ευρώ. Άνοδο 6,9% σημείωσε η τιμή για την Ελλάδα που παραμένει και σήμερα πάνω από τα 200 ευρώ, στα 218 ευρώ. Χθες, η  τιμή έχει καθοριστεί στα 204 ευρώ, με μια ημερήσια αύξηση κατά 14,6%, η οποία οφείλεται στην εκτόξευση της τιμής του φυσικού αερίου.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα, μόνο η Ρουμανία και η Πολωνία βρίσκονται κάτω από το όριο των 200 ευρώ, με την τελευταία να σημειώνει και τη χαμηλότερη τιμή στην Ευρώπη. Παρά τις αυξημένες τιμές, οι περισσότερες χώρες παρουσιάζουν πτώση συγκριτικά με την προηγούμενη μέρα, ενώ μόνο η χώρα μας, η Ρουμανία και η Βουλγαρία κατέγραψαν σήμερα μείωση.

energeia

 

Όπως έγραψε το Business Daily, με την τιμή του ρεύματος πάνω από τα 200 ευρώ, η κυβέρνηση σχεδιάζει αύξηση 40% - 50% στο επίδομα για όλους τους καταναλωτές. 

Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι για την ανακούφιση των νοικοκυριών προβλέπουν αύξηση κατά 40%-50% της επιδότησης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για τους οικιακούς καταναλωτές. Σήμερα η επιδότηση είναι 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης, για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες το μήνα, την περίοδο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου. Βάσει του νέου σχεδίου, θα αυξηθεί έως τα 45 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Revma, Reuma, Timologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΧΒ: Η ενεργειακή κρίση απειλεί την ελληνική χημική βιομηχανία

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών τονίζει ότι οι εξαγωγές τους απειλούνται, την ίδια στιγμή που η χημική βιομηχανία κατατάσσεται στους κλάδους με τις μεγαλύτερες εξαγωγές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΕΝ: Όφελος 4,5 δισ. ευρώ από τις νησιωτικές διασυνδέσεις, πέφτουν οι ΥΚΩ

Από φέτος ο λογαριασμός των ΥΚΩ ελαφρύνεται σημαντικά, κατά 1 εκατ. ευρώ την ημέρα, καθώς από τις 3 Ιουλίου τέθηκε σε λειτουργία η «μικρή» διασύνδεση της Κρήτης (Χανιά - Πελοπόννησος).
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πακέτο των επιδοτήσεων για τη συγκράτηση του ενεργειακού κόστους

Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν από τους υπουργούς τα μέτρα ενίσχυσης των καταναλωτών που περιλαμβάνουν επιδοτήσεις στο ρεύμα, εκπτώσεις στο φυσικό αέριο και αυξημένο επίδομα θέρμανσης.
logariasmos_revma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται το πλαφόν από τη ΡΑΕ στα κυμαινόμενα τιμολόγια ρεύματος

Επιμένει η Ρυθμιστική Αρχή στο ανώτατο όριο χρεώσεων και στην κατάργηση της ρήτρας πρόωρης αποχώρησης, ενώ θα καθιερωθεί προκαταβολική ενημέρωση για τις μέγιστες επιβαρύνσεις των καταναλωτών.