ΓΔ: 922.42 1.11% Τζίρος: 82.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stasinos-Giorgos-TEE
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γ. Στασινός στο 5th Athens Investment Forum

Στασινός: Τα έργα πρέπει να γίνουν έγκαιρα και ποιοτικά για την κοινωνία

Ο κ. Στασινός αναφέρθηκε αναλυτικά στην πρόοδο και την εξέλιξη των έργων, αναφέροντας ότι η κατάσταση στα δημόσια έργα και τις συμβάσεις δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν.

«Τα έργα πρέπει να γίνουν έγκαιρα και ποιοτικά με όφελος για την κοινωνία», δήλωσε ο κ. Γιώργος Στασινός, στο πλαίσιο του 5th Athens Investment Forum, με τίτλο: «Βιώσιμη ανάπτυξη και ψηφιακός μετασχηματισμός», που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής και συνδιοργανώνουν το ΤΕΕ και η Vertical Solutions. 

Ο κ. Στασινός αναφέρθηκε αναλυτικά στην πρόοδο και την εξέλιξη των έργων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πραγματικά και αντικειμενικά, η κατάσταση στα δημόσια έργα και τις συμβάσεις δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν, καθώς όπως είπε, η Ελλάδα πλέον επενδύει πολλά, με πολλά έργα και μελέτες.

«Κανείς δεν είναι τέλειος, πάντα υπάρχουν θέματα προς επίλυση - είναι πραγματικά πολύ σημαντικές οι προκηρύξεις των έργων και μελετών που βγαίνουν - και οι διαγωνισμοί και οι αναθέσεις, που ήδη έγιναν ή γίνονται», τόνισε. 
Και πρόσθεσε ότι: «Το ότι προχωρούν και ωριμάζουν πια σε ρεαλιστικούς χρόνους - όχι ακόμη βέλτιστους αλλά κάπως ρεαλιστικούς - είναι μεγάλη πρόοδος», καθώς όπως είπε: «Όλα αυτά είναι σημαντικά τόσο για τον τεχνικό κλάδο όσο και για το σύνολο της οικονομίας».

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΤΕΕ επεσήμανε ότι μέσα από το τρέχον και το επόμενο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και επιμέρους δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο σύνολο έργων. Που πρέπει να υλοποιηθούν πολύ γρήγορα και όλα μαζί, σχεδόν ταυτόχρονα, μέσα σε 5 ως 7 χρόνια, περίπου, συνολικά.

Όσον αφορά στην πολεοδομική μεταρρύθμιση που προωθείται από το ΥΠΕΝ με τη συνδρομή του ΤΕΕ, ο κ. Στασινός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι γίνεται προσπάθεια να ανατεθούν 300 μελέτες για τοπικά πολεοδομικά σχέδια από το Επιμελητήριο, ενώ συνήθως στη χώρα προχωρούσαν 30 κάθε χρόνο. Δηλαδή, αυτό που συμβαίνει σήμερα, θα το πετύχαινε το ΥΠΕΝ σε εκατό χρόνια, είπε, προσθέτοντας ότι προσπαθούμε να κάνουμε τα 100 χρόνια 4, δηλαδή να μειώσουμε στο 1/25 του χρόνου. Και έκανε γνωστό ότι πραγματοποιήσαμε 113 διαγωνισμούς και σε δύο μήνες έχουμε ήδη 100 προσωρινούς αναδόχους. 

«Νομίζω ότι η ρότα που έχει χαραχθεί, παρά τις διεθνείς προκλήσεις, τον πληθωριστικό κύκλο και τις τιμές, την αβεβαιότητα στις διεθνείς σχέσεις και την υγεία, ειδικά για τη χώρα μας και τον εθνικό σχεδιασμό, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλλάξει» ανέφερε. 

Και κλείνοντας, επεσήμανε ότι: «Είμαι βέβαιος ότι αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί με στόχους, πρόγραμμα, αφοσίωση και αποτελεσματικότητα έχω τη βεβαιότητα ότι θα καταφέρουμε ένα μοναδικό ιστορικά επίτευγμα: να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα σε λίγα χρόνια.»
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ανθεκτικές και τολμηρές επιχειρήσεις - Το υπόδειγμα των Growth Awards

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Γεώργιος Ζανιάς οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν ξεχώρισαν επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα, υπερβαίνοντας δυσκολίες και διαμορφώνοντας, τελικά, συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Μαυρογιάννης: Οι προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού των τραπεζών

Ο Group Chief Operating Officer της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσε ότι ο μετασχηματισμός ενός τραπεζικού οργανισμού προϋποθέτει την υλοποίηση εκατοντάδων έργων που πρέπει να εναρμονίζονται με τους στόχους μείωσης του λειτουργικού κόστους.
digital transformation-texnologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς αλλάζει ο ψηφιακός μετασχηματισμός τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η χάραξη μιας ολιστικής στρατηγικής και από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθίσταται σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ καθώς η τεχνολογική μετάβαση και οι γεωπολιτικές κρίσεις αλλάζουν τη δομή λειτουργίας μιας επιχείρησης.
Koutentakis-Piraiws_bank-Πειραιώς
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κουτεντάκης: Αλληλένδετα βιώσιμη ανάπτυξη και ψηφιακός μετασχηματισμός

Ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε πως αλλάζει ο ρυθμός του μετασχηματισμού και η απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών εξυπηρέτησης του πολίτη έχει λειτουργήσει σαν καταλύτης για τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο» από Κομισιόν για ελάφρυνση χρέους, τι λέει για τα προαπαιτούμενα

Η Επιτροπή διαπιστώνει πρόοδο για τα προαπαιτούμενα, προβλέπει μεγάλη μείωση του χρέους και εκτιμά ότι βελτιώνεται η εικόνα του τραπεζικού τομέα. Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή κερδών των κεντρικών τραπεζών και μείωση τόκων του χρέους.