ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ospria
Φωτο: Shutterstock

Το ταμείο SMERemediumCap επενδύει στο μετοχικό κεφάλαιο της Άροσις

H Άροσις αποτελεί μια σταθερά ανερχόμενη εταιρεία κυρίως στο χώρο των οσπρίων τα τελευταία 66 χρόνια στην Ελλάδα, προσφέροντας στην αγορά υψηλής ποιότητας προϊόντα οσπρίων, Ελλήνων αγροτών.

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία του επενδυτικό ταμείου SMERemediumCap (SMERC) με την οικογένεια Φωτιάδη, βασικούς μετόχους της εταιρείας ΑΡΟΣΙΣ για την απόκτηση στρατηγικής μετοχικής συμμετοχής στην εταιρεία και την κεφαλαιακή της ενίσχυση με έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Άροσις αποτελεί μια σταθερά ανερχόμενη εταιρεία κυρίως στο χώρο των οσπρίων τα τελευταία 66 χρόνια στην Ελλάδα, προσφέροντας στην αγορά υψηλής ποιότητας προϊόντα οσπρίων, Ελλήνων αγροτών, με παραγωγικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Καστοριάς.

Το όνομα Άροσις είναι συνυφασμένο με την ελληνική γη και την παράδοση, διαθέτοντας εξαιρετικής ποιότητας όσπρια όπως, γίγαντες Καστοριάς ΠΓΕ, φακές Γρεβενών, κλπ.  

Ο συνδυασμός της ποιότητας με την εξαιρετική γεύση, η μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης της εταιρείας με τους Έλληνες αγρότες και η πολύχρονη και αξιόπιστη παρουσία των μετόχων και διαχειριστών της εταιρείας στην Ελληνική αγορά, πρωτίστως του κ. Φωτιάδη, διασφαλίζουν ότι η Άροσις προσφέρει καθημερινά στο πιάτο κάθε οικογένειας αγνά Ελληνικά προϊόντα, με σεβασμό στην παράδοση, τον κόπο των τοπικών παραγωγών και τον τόπο της.  

Το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap και ο βασικός μέτοχος της ΑΡΟΣΙΣ κ. Τρύφωνας Φωτιάδης, ενστερνίζονται το κοινό όραμα δυναμικής ανάπτυξης της εταιρείας σε στέρεες βάσεις και πάντα με εμμονή στην παράδοση και την ποιότητα. Στόχος είναι τα προϊόντα της να φθάσουν σε περισσότερα νοικοκυριά στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να αναπτυχθεί αξιόλογο ισχυρό δίκτυο πωλήσεων στο εξωτερικό, διατηρώντας αναλλοίωτες τις αξίες και παραδόσεις του τόπου μας.

Αμφότεροι, δεσμεύονται ότι θα συνεργαστούν στενά για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου επιχειρηματικού σχεδίου. Ο κ. Τρύφωνας Φωτιάδης θα παραμείνει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και θα ηγηθεί του επενδυτικού και αναπτυξιακού προγράμματος της εταιρείας, ώστε αυτή να συνεχίσει απρόσκοπτα την ανοδική της πορεία και να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο ποιότητας προϊόντων που τη χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Το αποτέλεσμα αυτό θα επισφραγισθεί με την αφοσίωση, την εργατικότητα και την εμπειρία των εργαζομένων στην εταιρεία.

Βασικός επιχειρηματικός στόχος της ανωτέρω επένδυσης αποτελεί η δημιουργία ενός πρωτοπόρου, ηγετικού οργανισμού τροφίμων, τόσο μέσω της οργανικής ανάπτυξης, όσο και μέσω νέων επενδύσεων και συνεργασιών που θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων υψηλής ποιότητας στον ευρύτερο χώρο των οσπρίων.

Ο κ. Τ. Φωτιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας σημείωσε: «Τα τελευταία χρόνια, η ΑΡΟΣΙΣ έχει καταγράψει μία ανοδική πορεία, με σημαντικές επενδύσεις, ανάπτυξη και ισχυρές οικονομικές επιδόσεις. Και το κατάφερε, παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, χάρη στη δύναμη των εργαζομένων της, των οποίων η αφοσίωση και το ταλέντο είναι απαράμιλλα.  Ως τρίτη γενιά της εταιρείας επιθυμώ να ευχαριστήσω την άοκνη μητέρα μου Ελένη Φωτιάδου που για 56 χρόνια υπήρξε φάρος έμπνευσης και προσπάθειας για όλους μας. Είναι τιμή μας που το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap επενδύει στην ΑΡΟΣΙΣ και υποχρέωσή μας να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του.  Κοιτώντας μπροστά,  μπορούμε να εδραιώσουμε ακόμη περισσότερο τη θέση μας στην Ελλάδα, να ανοίξουμε τα φτερά μας ακόμα περισσότερο στο εξωτερικό, να εντείνουμε τις καινοτομίες μας προς όφελος των νέων μετόχων μας, των ανθρώπων μας και των Ελληνικών τόπων - κοινοτήτων όπου δραστηριοποιούμαστε».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδύει σε ποιότητα και επάρκεια η ελληνική βιομηχανία τροφίιμων

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, οι επιχειρήσεις εξελίσσονται, εφαρμόζουν νέες μεθόδους παραγωγής και καινοτομούν, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αναγέννηση του Αρσάκειου Μεγάρου αναβαθμίζει την Αθήνα

Το Αρσάκειο Μέγαρο αλλάζει πρόσωπο μετά την συμφωνία που υπέγραψε η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με την Legendary Food με το κέντρο της Αθήνας να αναβαθμίζεται και η πρωτεύουσα να αποκτά έναν ακόμη δημοφιλή προορισμό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έργα στρατηγικής σημασίας 23 εκατ. για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Στόχος των έργων να αναδειχθεί το λιμάνι σε κορυφαίο εφοδιαστικό-μεταφορικό κρίκο όχι μόνο της ελληνικής, αλλά κυρίως της νοτιοανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έναρξη διαλόγου για τη λήψη μέτρων στήριξης του τουριστικού κλάδου

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς σημειώνει ότι προκειμένου να βελτιωθούν οι λιμενικές υποδομές για την ακτοπλοΐα, προτείνεται να μην χάνεται χρόνος στις συνεννοήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έφοδος της Επ. Ανταγωνισμού στις επιχειρήσεις μπύρας και αλκοολούχων

Η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην ερευνώμενη αγορά και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά.