ΓΔ: 1403.57 -0.60% Τζίρος: 57.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:18:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ο κλάδος των κατασκευών βασικός πυλώνας της οικονομίας

H υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου, σημείωσε ότι «το όραμα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών».

«Ο κλάδος των κατασκευών είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας, ένας σημαντικότατος καταλύτης για την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία», σημείωσε η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου στην εκδήλωση του Συνεργατικού Σχηματισμού Καινοτομίας e-CODOMH, με αρωγό την ΕΒΕΤΑΜ, στην έδρα του cluster στη Ριτσώνα.

Η υφυπουργός αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι: «Με την Εθνική Στρατηγική για τη Βιομηχανία βάζουμε τα θεμέλια για τον μετασχηματισμό της ελληνικής βιομηχανίας, για βιώσιμη ανάπτυξη με μια οικονομία ψηφιακή, πράσινη και ανταγωνιστική, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Το όραμα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών, με τη βιομηχανία στον πυρήνα της ανοικοδόμησης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας e-CODOMH για αειφόρες κατασκευές, κτίρια, υποδομές δημιουργήθηκε το 2021 από δυναμικές επιχειρήσεις του κλάδου των κατασκευών, με στόχο την αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας με τη συντονισμένη αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας μέσω της καινοτομίας, της γνώσης και των συνεργειών. Με τον Συνεργατικό Σχηματισμό συνεργάζεται πλήθος ερευνητικών οργανισμών και σύνδεσμοι βιομηχανιών της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Perivallon, Klimatiki Allagi, Klima, Clima
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Ανάπτυξης: Μελέτη για την υποστήριξη του Εθνικού Οικοσυστήματος Έρευνας

Με ορίζοντα το 2030 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων ανάλυση των δεδομένων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων όπως των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.
kainotomia, innovation
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευρύνεται η συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου στην Έρευνα και Καινοτομία

Οι αρμόδιοι υπουργοί συζήτησαν την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών ώστε Ερευνητικά Κέντρα, νεοφυείς επιχειρήσεις, Πανεπιστήμια, και επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο να συνεργάζονται ακόμα πιο αποτελεσματικά.
Politeia Kainotomias, YPAN
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολιτεία Καινοτομίας στο ΧΡΩΠΕΙ: Έως 28/3 του 2023 οι δεσμευτικές προσφορές

Προκρίθηκε, ως καταλληλότερη για τη στέγαση της Πολιτείας, η επιλογή των παλαιών εγκαταστάσεων της ΧΡΩΠΕΙ επί της οδού Πειραιώς διότι εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση όχι μόνο από το κέντρο του Πειραιά αλλά και από το κέντρο της Αθήνας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτοβουλίες για την σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την αγορά

Βασικός στόχος της Δράσης είναι ενίσχυση συνεργατικών ερευνητικών έργων διαθεματικού χαρακτήρα, υψηλής επιστημονικής και τεχνολογικής ποιότητας, με σκοπό την ενσωμάτωση της έρευνας και της καινοτομίας στον παραγωγικό ιστό της χώρας.