ΓΔ: 2485.75 -0.89% Τζίρος: 606.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Συρίγου για τη δήλωση Μητσοτάκη περί «σύλληψης» Μαδούρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικρίνει τον Άγγελο Συρίγο για προσπάθεια δικαιολόγησης της δήλωσης Μητσοτάκη για «σύλληψη» Μαδούρο, ζητώντας προσοχή στα διεθνή ζητήματα.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ασκείται κριτική στον Άγγελο Συρίγο, καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, για την προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη «σύλληψη» του Μαδούρο από τις ΗΠΑ.

Ο κ. Συρίγος επιχείρησε να εξηγήσει τη διατύπωση του πρωθυπουργού, αναφέροντας πως «η δήλωση έγινε λίγη ώρα μετά» και ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν είχε πλήρη εικόνα τι είχε συμβεί». Επιπλέον, σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός δεν είναι καθηγητής διεθνούς δικαίου».

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, ο Άγγελος Συρίγος παραδέχθηκε: «Όπως μια χώρα δεν πρέπει να φέρεται ως δικαστήριο, έτσι κι ένας πρωθυπουργός δεν πρέπει να φέρεται ως καθηγητής του διεθνούς δικαίου».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, ιδιαίτερα σε διεθνή ζητήματα, οφείλει να αποφεύγει βιαστικές τοποθετήσεις και δηλώσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά εις βάρος των εθνικών συμφερόντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μυρτώ Κοροβέση ορκίστηκε βουλευτής Ανατολικής Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Μυρτώ Κοροβέση ορκίστηκε βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Καραμέρου. Ωστόσο, αναμένεται να ανεξαρτητοποιηθεί, καθώς είναι πλέον αντιπρόεδρος στους «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ».
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να καθορίσει την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση

Ο Παύλος Πολάκης δήλωσε στο Mega πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να γίνει ξανά ισχυρός με σαφές πρόγραμμα και επιβεβαίωσε ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία, επιμένοντας σε προγραμματική συμφωνία για συμμαχίες και συγκεκριμένες προοδευτικές πολιτικές.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εντείνει την προετοιμασία και επιδιώκει εκλογικές συμμαχίες

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα την επιτάχυνση της εκλογικής προετοιμασίας, ενώ απέρριψε προηγούμενη επιλογή στήριξης άλλου κόμματος. Επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για 18-19 Ιουλίου 2026.