ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Ομιλητής Balkan Forum
Ομιλητής παρουσιάζει ομιλία στο Balkan Forum στη Θεσσαλονίκη, σε επίσημη εκδήλωση.

Καράογλου: Ανακοινώνει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Θεόδωρος Καράογλου θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στις εκλογές του 2028, το Σάββατο 7 Μαρτίου. Η απόφασή του είναι οριστική, ενώ συμβουλεύτηκε και πρώην πρωθυπουργούς.

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2028 αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Θεόδωρος Καράογλου. Η ανακοίνωση θα γίνει το Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, σε πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε την απόφασή του αδιαπραγμάτευτη. Όπως εξήγησε, το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής θα το αποφασίσει μετά τη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα 2 Μαρτίου με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο βουλευτής ανέφερε ότι έχει ήδη ενημερώσει για την απόφασή του τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν επιδιώκει κομματικό χρίσμα, καθώς, όπως είπε, «το χρίσμα το δίνει η κοινωνία και αυτό το χρίσμα διεκδικώ», προσθέτοντας πως τον ενδιαφέρει η στήριξη από δημοκρατικά κόμματα.

Ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες κινήσεις για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου ψηφοδελτίου, που θα περιλαμβάνει πρόσωπα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, τόσο αριστερά όσο και δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο έρωτάς μου για την Αυτοδιοίκηση παραμένει ζωντανός και αποφάσισα να επιστρέψω σε αυτή», δήλωσε ο Θεόδωρος Καράογλου, υπενθυμίζοντας τη διαδρομή του ως προέδρου της Κοινότητας Ζαγκλιβερίου και νομαρχιακού συμβούλου Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε, συμπληρώνει 22 συνεχόμενα χρόνια στη Βουλή και έχει διατελέσει δύο φορές υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

«Την εμπειρία που έχω αποκτήσει θέλω να την αξιοποιήσω για να δοθούν λύσεις σε τοπικά προβλήματα, γιατί αυτό είναι που με ενδιαφέρει περισσότερο», υπογράμμισε ο κ. Καράογλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Τα μέτρα δεν είναι προεκλογικά, δεν ξεπέρασα τα όρια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στη ΔΕΘ πως το πακέτο στήριξης δεν είναι προεκλογικό και τόνισε ότι διαφέρει από το 2003, καθώς σήμερα το πολιτικό σκηνικό και οι ψηφοφόροι είναι πιο ώριμοι και έμπειροι.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Σαμαρά: Όσα είχα να πω τα είπα, αν κάνει κόμμα τα ξαναλέμε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν θα σχολιάσει περαιτέρω για τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ για τον Κώστα Καραμανλή υπογράμμισε τη μεταξύ τους καλή σχέση και το σεβασμό στην αποστασιοποίησή του από την πολιτική.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Το κόμμα μας έστειλε σαφές μήνυμα από τη ΔΕΘ ότι συνεχίζει

Η Ρένα Δούρου δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε καθαρό μήνυμα παρουσίας από τη ΔΕΘ, συζήτησε με φορείς και πολίτες, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ψέματα σχετικά με δημοσιονομικό κόφτη και κοινωνικές παροχές.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: ΠΑΣΟΚ για πρωτιά και αλλαγή πολιτικής, όχι σκέτη εναλλαγή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ στοχεύει στην πρώτη θέση για ριζική πολιτική αλλαγή, αποκλείοντας κυβερνητικές συνεργασίες, και υπογράμμισε τη διαφορά μεταξύ πολιτικής αλλαγής και εναλλαγής εξουσίας.