Φώτο: ΑΠΕ

Δριμεία επίθεση του Κ. Καραμανλή προς το ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τα νέα λεωφορεία

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε πως η Ανεξάρτητη Αρχή ακύρωσε τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.

Για μία ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση πολιτικού θράσους του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, κληθείς να σχολιάσει υποτιθέμενη ακύρωση από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαγωνισμού για ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, που είχε δρομολογηθεί επί προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο κ. Καραμανλής, αν και, όπως είπε, αιφνιδιάστηκε όταν πληροφορήθηκε ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν μια ερώτηση χτες για το συγκεκριμένο θέμα, σχολίασε πως μάλλον δεν θα έπρεπε να αιφνιδιαστεί, καθώς γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φημίζεται για την ακρίβεια και την αξιοπιστία του.

«Εδώ, λοιπόν, συγγνώμη αλλά έχουμε μια χαρακτηριστική περίπτωση πολιτικού θράσους. Δεν φτάνει που 4,5 χρόνια κυβέρνηση δεν πήραν ούτε ένα νέο λεωφορείο. Δεν φτάνει που 4,5 χρόνια κυβέρνηση διέλυσαν τις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δεν φτάνει που 4,5 χρόνια κυβέρνηση δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε έναν διαγωνισμό της προκοπής, για την προμήθεια νέων λεωφορείων, που να μην καταπέσει δηλαδή... Έρχονται τώρα και μας κουνάνε και το δάχτυλο από πάνω!» σχολίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και πρόσθεσε «Και τι μας λένε; Ότι δεν είναι και πολύ του γούστου τους τα νέα λεωφορεία που φέρνουμε – όταν αυτοί δεν έφεραν τίποτα, το απόλυτο μηδέν. Και μας απευθύνουν και δήθεν ερώτηση, γιατί υποτίθεται ότι ακυρώσαμε εμείς τον διαγωνισμό τους».

Ο κ. Καραμανλής απάντησε ότι τον εν λόγω διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ακύρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά η Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών. «Ξέρουμε βέβαια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια φυσική απέχθεια στις ανεξάρτητες αρχές, αλλά τι να κάνουμε, έτσι λειτουργεί η δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο», πρόσθεσε. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε ότι η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή έκρινε ότι ο διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ μειώνει τον ανταγωνισμό, ότι θέτει πρόσθετες απαιτήσεις κατά παράβαση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ότι δυσκολεύει εταιρείες να καταθέσουν προσφορά και ότι υπάρχουν κι ερωτηματικά ως προς τη χρηματοδότησή του…

«Και για όλους αυτούς τους λόγους, η Ανεξάρτητη Αρχή – και όχι η κυβέρνηση - ακύρωσε τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Επαναλαμβάνω, τον ακύρωσε στο σύνολό του» πρόσθεσε και κατέληξε: «Συνεπώς, εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε απολύτως τίποτα, παρά μόνο να τρέξουμε για να προκηρύξουμε νέο διαγωνισμό. Όπως και κάνουμε»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπει την πολιτική ζωή σε βούρκο για να κρύψει τις ευθύνες του

Αν πιστεύουν ότι τους ευνοεί ένα ριμέικ του 1989 ας διευρύνουν το κατηγορητήριο να με συμπεριλάβουν. Αν όμως δε το τολμούν, να σταματήσουν αυτόν το κατήφορο τώρα διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Pappas-SYRIZA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταρκτική εξέταση για συνομιλία Μιωνή - Παππά διέταξε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελικός λειτουργός έχει στα χέρια του το επίμαχο usb που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, τη συνοδευτική δήλωση, αλλά και την κατάθεση του κ. Παππά στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, για παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ μιλά η κυβέρνηση

Για προσπάθεια δημιουργίας «παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά και τις αποκαλύψεις της συνομιλίας του κ. Ν. Παπά με επιχειρηματία αναφορικά με τον Δ. Παπαγγελόπουλο.