Φώτο: ΑΠΕ

Δριμεία επίθεση του Κ. Καραμανλή προς το ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τα νέα λεωφορεία

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε πως η Ανεξάρτητη Αρχή ακύρωσε τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.

Για μία ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση πολιτικού θράσους του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, κληθείς να σχολιάσει υποτιθέμενη ακύρωση από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαγωνισμού για ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, που είχε δρομολογηθεί επί προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο κ. Καραμανλής, αν και, όπως είπε, αιφνιδιάστηκε όταν πληροφορήθηκε ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν μια ερώτηση χτες για το συγκεκριμένο θέμα, σχολίασε πως μάλλον δεν θα έπρεπε να αιφνιδιαστεί, καθώς γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φημίζεται για την ακρίβεια και την αξιοπιστία του.

«Εδώ, λοιπόν, συγγνώμη αλλά έχουμε μια χαρακτηριστική περίπτωση πολιτικού θράσους. Δεν φτάνει που 4,5 χρόνια κυβέρνηση δεν πήραν ούτε ένα νέο λεωφορείο. Δεν φτάνει που 4,5 χρόνια κυβέρνηση διέλυσαν τις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δεν φτάνει που 4,5 χρόνια κυβέρνηση δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε έναν διαγωνισμό της προκοπής, για την προμήθεια νέων λεωφορείων, που να μην καταπέσει δηλαδή... Έρχονται τώρα και μας κουνάνε και το δάχτυλο από πάνω!» σχολίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και πρόσθεσε «Και τι μας λένε; Ότι δεν είναι και πολύ του γούστου τους τα νέα λεωφορεία που φέρνουμε – όταν αυτοί δεν έφεραν τίποτα, το απόλυτο μηδέν. Και μας απευθύνουν και δήθεν ερώτηση, γιατί υποτίθεται ότι ακυρώσαμε εμείς τον διαγωνισμό τους».

Ο κ. Καραμανλής απάντησε ότι τον εν λόγω διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ακύρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά η Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών. «Ξέρουμε βέβαια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια φυσική απέχθεια στις ανεξάρτητες αρχές, αλλά τι να κάνουμε, έτσι λειτουργεί η δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο», πρόσθεσε. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε ότι η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή έκρινε ότι ο διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ μειώνει τον ανταγωνισμό, ότι θέτει πρόσθετες απαιτήσεις κατά παράβαση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ότι δυσκολεύει εταιρείες να καταθέσουν προσφορά και ότι υπάρχουν κι ερωτηματικά ως προς τη χρηματοδότησή του…

«Και για όλους αυτούς τους λόγους, η Ανεξάρτητη Αρχή – και όχι η κυβέρνηση - ακύρωσε τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Επαναλαμβάνω, τον ακύρωσε στο σύνολό του» πρόσθεσε και κατέληξε: «Συνεπώς, εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε απολύτως τίποτα, παρά μόνο να τρέξουμε για να προκηρύξουμε νέο διαγωνισμό. Όπως και κάνουμε»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Οι τράπεζες να εκπληρώσουν την αποστολή τους

Υποστήριξε ότι σήμερα το πρόβλημα με τις τράπεζες είναι ότι δεν εκπληρώνουν τον ρόλο τους, δεν δανείζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ενώ αντλούν χρήματα δεν τα δίνουν σε εκείνους που έχουν ανάγκη από δάνεια.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Αν η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τα μέτρα που προτείνουμε, το κάνει επειδή δεν θέλει

Σημείωσε ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια ακολουθήθηκε διαφορετική πολιτική και σε λίγους μήνες έφερε σειρά μεταρρυθμίσεων που αναιρούσαν άλλα που είχε επιβάλει και στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η τρόικα και το ΔΝΤ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: 8,5 δισ. τα προσωρινά και 3 δισ. τα μόνιμα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ

Tα μόνιμα μέτρα, πρόσθεσε, περιλαμβάνουν «φοροελαφρύνσεις στο τέλος επιτηδεύματος, την εισφορά αλληλεγγύης και την προκαταβολή φόρου, καθώς και μόνιμες προσλήψεις στην υγεία και την παιδεία για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Απαραίτητη μια νέα Κοινωνική Συμφωνία, 11 μέτρα αντίδοτο στην κρίση

Ο πρόεδρος του Σύριζα παρουσίασε τους 6 άξονες της νέας κοινωνικής συμφωνίας καθώς και δέσμη 11 μέτρων για την ενίσχυση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για αδυναμία αντιμετώπισης της ύφεσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για τη συμφωνία των Πρεσπών και την διαχείριση της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο Thessaloniki Helexpo Forum.