ΓΔ: 2506.79 0.24% Τζίρος: 286.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κτίριο Ελληνική Βουλή

Συνάντηση ΠΑΣΟΚ-ΑΔΕΔΥ για αναθεώρηση Συντάγματος και μονιμότητα

Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και η ΑΔΕΔΥ συζήτησαν στη Βουλή το άρθρο 103 για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και τη συνταγματική αναθεώρηση, τονίζοντας τη διατήρησή της, την αναβάθμιση της αξιολόγησης και ενισχύοντας τα δημόσια πανεπιστήμια.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν το άρθρο 103 και την υπηρεσιακή κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων, ενόψει της επικείμενης διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος, κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ στη Βουλή.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΠΑΣΟΚ με τίτλο «Η μονιμότητα διασφαλίζει τη νομιμότητα», οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαίωσαν και ανέλυσαν τις θέσεις του κόμματος υπέρ της διατήρησης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Παράλληλα, υπογράμμισαν την ανάγκη για ένα αντικειμενικό και δίκαιο σύστημα αξιολόγησης σε επίπεδο κοινής νομοθεσίας, ασκώντας κριτική στις «ιδεοληπτικές προτάσεις της ΝΔ».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εξειδικεύτηκε και η θέση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων και τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ. Το κόμμα εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρόταση της ΝΔ για ίδρυση ιδιωτικών κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, τονίζοντας τη σημασία της διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Δημήτρης Μάντζος, ο γραμματέας της ΚΟ Δημήτρης Μπιάγκης, ο αναπληρωτής Γιάννης Τσίμαρης και ο διευθυντής της ΚΟ Γιάννης Κουτσούκος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Γεωργιάδης να απαντήσει ξεκάθαρα ή να παραιτηθεί

Το ΠΑΣΟΚ ζητά άμεσες απαντήσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη μετά τις σοβαρές καταγγελίες του κ. Σαλμά για διαφθορά και διαπλοκή, τονίζοντας πως αν ο υπουργός δεν τοποθετηθεί ξεκάθαρα, πρέπει να παραιτηθεί.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη στη ρύθμιση για συντάξεις χηρείας και τον «Προσωπικό Βοηθό ΑμεΑ»

Η Βουλή ενέκρινε την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις χηρείας με ευρεία πλειοψηφία. «Ναι» είπαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και Νίκη. Εγκρίθηκε και το νομοσχέδιο για τον «Προσωπικό Βοηθό ΑμεΑ».
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Απορρίφθηκε η ένσταση ΠΑΣΟΚ για τον ΠΙΣ και την προσωρινή διοίκηση

Απορρίφθηκε στη Βουλή η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΠΑΣΟΚ για τη διάταξη που επιτρέπει στον υπουργό Υγείας να ορίζει προσωρινή διοίκηση στον ΠΙΣ. Η κυβέρνηση τονίζει πως πρόκειται για συνταγματική και αναγκαία ρύθμιση.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε το ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά αρνήθηκε τη λύση

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε ότι εννέα από τις υποθέσεις βουλευτών της ΝΔ στον ΟΠΕΚΕΠΕ μπήκαν στο αρχείο, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για τοξικότητα. Έκανε σαφές πως κανείς βουλευτής της ΝΔ δεν κατηγορείται για ίδιο όφελος.
Σημαίες Ελλάδας Βουλγαρίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύρωση αμυντικών συμφωνιών με Βουλγαρία, Μαυροβούνιο στη Βουλή

Η Βουλή επικύρωσε διμερείς αμυντικές συμφωνίες με Βουλγαρία και Μαυροβούνιο, με τη στήριξη κυρίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο Αθ. Δαβάκης χαρακτήρισε σημαντική μεταρρύθμιση την ένταξη στρατιωτικών νοσοκομείων στην ΕΚΑΠΥ.