Φώτο: ΑΠΕ

Βαρβιτσιώτης: Αν η Τουρκία ψάχνει κάποια λύση - πακέτο, ας το ξεχάσει

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθαρίζει πως σε κάθε περίπτωση δεν χωρά εφησυχασμός. «Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη», τονίζει.

«Η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μόνη διαφορά με την Τουρκία το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Και αυτό είναι το μόνο θέμα που μπορεί να υπάρξει σε ένα τραπέζι διαλόγου ή σε μία μελλοντική προσφυγή στη Χάγη», δήλωσε στη Real News ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Αν η Τουρκία ψάχνει κάποια λύση - πακέτο για όλα όσα κατά καιρούς φαντάζεται ως διαφορές με την Ελλάδα, ας το ξεχάσει» τονίζει.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, πάντως, ξεκαθαρίζει πως σε κάθε περίπτωση δεν χωρά εφησυχασμός και διαμηνύει: «H Ελλάδα είναι έτοιμη διά παν ενδεχόμενο. Έχουμε τον τρόπο και τα μέσα να απαντήσουμε, αν προκληθούμε. Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη».

Αναφερόμενος στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως αποτελεί εθνικό στοίχημα για τη χώρα και επισήμανε: «Πλέον, βάζουμε μπροστά τις μηχανές, ώστε έως τα μέσα Οκτωβρίου, να είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, πάνω στο οποίο θα χτίσουμε μία νέα Ελλάδα. Η αξιοποίησή του είναι μεγάλη ευκαιρία και μεγάλο στοίχημα για τη χώρα. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή, είναι το Next Generation Hellas».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Αν η Τουρκία μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί θα έχει κόστος

Αναφορικά με τις ανακοινώσεις του State Department για την Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι αυτές δείχνουν ότι οι μεγάλες δυνάμεις αντιμετωπίζουν την Τουρκία ως αστάθμητο παράγοντα στην περιοχή.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα θα κάνει «ό, τι χρειάζεται» για την προστασία της κυριαρχίας της

Η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες, αλλά και διμερή θέματα, όπως η οικονομία, ο τουρισμός, ο κορονοϊός και οι μεταναστευτικές ροές, σημείωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Βελτιώθηκε η εικόνα στο μετρό μετά την ανάκληση των αδειών

Στις γραμμές 2 και 3 του μετρό έχει γίνει ειδικός προγραμματισμός ώστε στις ώρες αιχμής οι χρονοαποστάσεις να μην ξεπερνούν τα 6 με 7 λεπτά, ενώ στη γραμμή 1 οι χρονοαποστάσεις δεν ξεπερνούν τα 8 λεπτά.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Υπό το καθεστώς απειλών δεν μπορεί να διεξαχθεί διάλογος

Ο υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα δεν εννοεί τον διάλογο επί παντός επιστητού και διαμήνυσε πως μία είναι η διαφορά με την Τουρκία, η χάραξη της υφαλοκρηπίδας και των υπέρ αυτής θαλασσίων ζωνών.