ΓΔ: 1194.36 -0.50% Τζίρος: 79.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:51:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Βαρβιτσιώτης: Η Δυτική Αθήνα έχει δυνατότητες να κάνει το άλμα στο μέλλον

«Σε οικονομικό επίπεδο κορωνίδα των εμβληματικών επιτυχιών ξεχωρίζει αναμφισβήτητα το Ταμείο Ανάκαμψης», αναφέρει σε άρθρο του και υπενθυμίζει πως είχε την τιμή να συμμετάσχει στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες.

«Αυτά τα τέσσερα χρόνια κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πολλαπλές και πρωτοφανείς κρίσεις», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», όπου δηλώνει περήφανος για την τετραετία που ολοκλήρωσε και εδραίωσε την Ελλάδα «ως μια χώρα με πρωταγωνιστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις». «Επαναφέραμε την Ελλάδα σε πρωταγωνιστική θέση στο ευρωπαϊκό στερέωμα, οχυρώσαμε τον Έβρο, αντιμετωπίσαμε την παράνομη μετανάστευση και μετατρέψαμε την τουρκική προκλητικότητα από διμερή διένεξη σε ευρωπαϊκό ζήτημα πετυχαίνοντας την καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο», επισημαίνει.

«Σε οικονομικό επίπεδο κορωνίδα των εμβληματικών επιτυχιών ξεχωρίζει αναμφισβήτητα το Ταμείο Ανάκαμψης», αναφέρει και υπενθυμίζει πως είχε την τιμή να συμμετάσχει στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, «που έφεραν στη χώρα μας 72 δισ. ευρώ, περισσότερα από κάθε άλλο κράτος-μέλος κατά κεφαλήν».

«Μια αδιαμφισβήτητη εθνική επιτυχία. Μια ιστορική ευκαιρία για το μέλλον, που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» αποτελεί το κατάλληλο «όχημα» που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στο μέλλον. Μέσα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που εξασφαλίσαμε, ο κόσμος θα δει να αλλάζει προς το καλύτερο η καθημερινότητά του». Όπως σημειώνει, το Ταμείο Ανάκαμψης και οι ευρωπαϊκό πόροι του νέου ΕΣΠΑ θα φέρουν νέα πνοή στη Δυτική Αθήνα, στην οποία πολιτεύεται.

«Τα οφέλη θα είναι πολλά, στις υποδομές, στην οικονομία, στην ανάπτυξη, στον Πολιτισμό, στην εκπαίδευση, στην Υγεία, στο περιβάλλον, στον αθλητισμό, στον τουρισμό». «Μέχρι πριν μερικά χρόνια, η Δυτική Αθήνα θεωρούνταν μια περιοχή με σοβαρές ελλείψεις, κυρίως σε υποδομές. Μια περιοχή με περιορισμένες προοπτικές. Η εικόνα αυτή έχει αναστραφεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια χάρη σε έναν συνδυασμό πολιτικών τόσο σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης όσο και σε επίπεδο περιφέρειας και δήμων».

«Με το Ταμείο Ανάκαμψης η Δυτική Αθήνα μπορεί να κάνει πλέον το επόμενο βήμα, ένα άλμα στο μέλλον» και τονίζει πως ήδη έχουν ενταχθεί έργα όπως η υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης σε Αιγάλεω και Αγία Βαρβάρα, η ανάπλαση του Ποικίλου Όρους, η ανακατασκευή του Θεάτρου Πέτρας.

Όπως αναφέρει η Δυτική Αθήνα δεν είναι αναπτυξιακά κορεσμένη και με τις σωστές πολιτικές και την ορθολογική χρήση των ευρωπαϊκών πόρων μπορούμε να γίνει ισχυρή, ψηφιακή, πράσινη και δίκαιη ανάπτυξη. «Στις εκλογές οι Έλληνες θα κληθούν να συγκρίνουν και να αποφασίσουν. Θα επιστρέψουμε στο παρελθόν ή θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στο μέλλον», καταλήγει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα κάνουμε το χατίρι στον κ. Ερντογάν, τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Επισημαίνοντας τις δυσκολίες που προκαλεί ο πληθωρισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, η διεθνής ενεργειακή κρίση και η επισιτιστική κρίση, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι έχει σημασία ποιος θα οδηγήσει την Ελλάδα μέσα από αυτές τις κρίσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιλτ. Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία να συμμορφωθεί με το αυστηρό μήνυμα της Ευρώπης

Ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει πως ο κύκλος διεθνοποίησης των τουρκικών απειλών έχει ήδη αποφέρει καρπούς και αναφέρεται στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Για να τονίσει πως παράλληλα «ενισχύουμε την αποτρεπτική μας ικανότητα».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Στόχος μας μια ενεργειακά αυτόνομη και «πράσινη» Ευρώπη

Ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών τόνισε ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει να βασίζεται μόνο στις υπάρχουσες πηγές φυσικού αερίου, αλλά να διερευνήσει την αξιοποίηση κοιτασμάτων που έχουν εντοπιστεί στο Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης για Rafale: Ικανά να αλλάξουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ελλάδα πιστεύει ουσιαστικά στον διάλογο με την Τουρκία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα κάνει εκπτώσεις στην προστασία της εθνικής κυριαρχίας και των συνόρων της.