ΓΔ: 1250.61 0.47% Τζίρος: 178.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Βαρβιτσιώτης: Προκλητικές και ανιστόρητες οι δηλώσεις Ερντογάν

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών παραβιάζουν την κοινή λογική.

Τις δηλώσεις Ερντογάν που έθεσε εκ νέου θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών κλήθηκε να σχολιάσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio 989.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν είναι μόνο προκλητικές, αλλά επίσης ότι είναι ανιστόρητες και παραβιάζουν την κοινή λογική. Όπως εξήγησε, η Ελλάδα ουσιαστικά εξοπλίζεται, όχι για να επιτεθεί η ίδια, αλλά για να αποτρέψει την τουρκική επιθετικότητα.

«Δεν εξοπλιζόμαστε, για να επιτεθούμε στην Τουρκία, αλλά για να αμυνθούμε απέναντι στην Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά. Σε σχέση με τους τουρκικούς ισχυρισμούς για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, υπογράμμισε ότι το καλύτερο που έχει να κάνει η Τουρκία είναι να καταργήσει τον αποβατικό της στόλο και να σταματήσει να προκαλεί την Ελλάδα σε καθημερινό επίπεδο.

Αναφορικά με την ρωσο-ουκρανική κρίση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι και η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι ταγμένες στην ειρηνική διευθέτηση και διπλωματική επίλυση αυτής της διαφοράς, ενώ επεσήμανε ότι από οποιαδήποτε πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία κανείς δε θα είναι κερδισμένος. «Δυστυχώς, η Ευρώπη δε φάνηκε να έχει εκπροσώπηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, παρά την πολύ ενεργητική συμμετοχή της Γαλλίας και της Γερμανίας», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Η Δυτική Αθήνα έχει δυνατότητες να κάνει το άλμα στο μέλλον

«Σε οικονομικό επίπεδο κορωνίδα των εμβληματικών επιτυχιών ξεχωρίζει αναμφισβήτητα το Ταμείο Ανάκαμψης», αναφέρει σε άρθρο του και υπενθυμίζει πως είχε την τιμή να συμμετάσχει στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα κάνουμε το χατίρι στον κ. Ερντογάν, τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Επισημαίνοντας τις δυσκολίες που προκαλεί ο πληθωρισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, η διεθνής ενεργειακή κρίση και η επισιτιστική κρίση, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι έχει σημασία ποιος θα οδηγήσει την Ελλάδα μέσα από αυτές τις κρίσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιλτ. Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία να συμμορφωθεί με το αυστηρό μήνυμα της Ευρώπης

Ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει πως ο κύκλος διεθνοποίησης των τουρκικών απειλών έχει ήδη αποφέρει καρπούς και αναφέρεται στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Για να τονίσει πως παράλληλα «ενισχύουμε την αποτρεπτική μας ικανότητα».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Στόχος μας μια ενεργειακά αυτόνομη και «πράσινη» Ευρώπη

Ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών τόνισε ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει να βασίζεται μόνο στις υπάρχουσες πηγές φυσικού αερίου, αλλά να διερευνήσει την αξιοποίηση κοιτασμάτων που έχουν εντοπιστεί στο Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης για Rafale: Ικανά να αλλάξουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ελλάδα πιστεύει ουσιαστικά στον διάλογο με την Τουρκία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα κάνει εκπτώσεις στην προστασία της εθνικής κυριαρχίας και των συνόρων της.