ΓΔ: 1194.22 -0.51% Τζίρος: 80.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:58:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Βαρβιτσιώτης: Μια κυβέρνηση ηττημένων θα δημιουργήσει ανασφάλεια

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, ανέφερε ότι είχε μεγάλη δυσκολία να πείσει τους Γάλλους βουλευτές γιατί δεν ψηφίστηκε η Ελληνογαλλική συμφωνία από όλα τα ελληνικά κόμματα.

«Το θέμα της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών είναι το υπ' αριθμόν ένα θέμα που πρέπει να υπηρετεί μια χώρα που θέλει να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό «One Channel». Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, ανέφερε πως η κυβέρνηση έκανε όλα τα απαραίτητα διαβήματα σε όλα τα επίπεδα, από τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών, καθώς και από τον ίδιο σε επικοινωνίες που είχε με ομολόγους του στην Ευρώπη.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα δίνει μεγάλη έμφαση στη διαφύλαξη των συμφερόντων των Ελληνικής μειονότητας της περιοχής, θυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που την επισκέφθηκε. Σχολιάζοντας τις εκλογές στην Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι ανεξάρτητα από τον νικητή των εκλογών, η στρατηγική της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της Ελλάδας τόσο σε διπλωματικό επίπεδο, μέσω των στρατηγικών συμφωνιών με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, αλλά και το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τα ΗΑΕ, όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο με τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα που υλοποιούνται.

Επισήμανε επιπλέον ότι παρά τα θετικά μηνύματα των τελευταίων μηνών από την πλευρά της Άγκυρας, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει σε μεγάλη αλλαγή της πολιτικής της απέναντι στην Ελλάδα με τη στρατηγική της Γαλάζιας Πατρίδας και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την τουρκική απειλή», τόνισε.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι είχε μεγάλη δυσκολία να πείσει τους Γάλλους βουλευτές γιατί δεν ψηφίστηκε η Ελληνογαλλική συμφωνία από όλα τα ελληνικά κόμματα, και τόνισε ότι η καταψήφιση της συμφωνίας από τον ΣΥΡΙΖΑ σπάει το αρραγές εθνικό μέτωπο. Σημείωσε μάλιστα ότι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ηττημένων ή ειδικού σκοπού από μια «αλλοπρόσαλλη συμμαχία» με αμφίβολες θέσεις όσον αφορά τις ένοπλες δυνάμεις θα δημιουργήσει ανασφάλεια στους πολίτες, οι οποίοι δεν θα ξέρουν με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστεί μια ενδεχόμενη κρίση.

Τέλος, μιλώντας για την οικονομία, τόνισε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η πολιτική που έχει ξεκινήσει με τη μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Ανέφερε ότι στη Δυτική Αθήνα στην οποία πολιτεύεται, «η εικόνα έχει αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο από το 2019».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Η Δυτική Αθήνα έχει δυνατότητες να κάνει το άλμα στο μέλλον

«Σε οικονομικό επίπεδο κορωνίδα των εμβληματικών επιτυχιών ξεχωρίζει αναμφισβήτητα το Ταμείο Ανάκαμψης», αναφέρει σε άρθρο του και υπενθυμίζει πως είχε την τιμή να συμμετάσχει στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα κάνουμε το χατίρι στον κ. Ερντογάν, τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Επισημαίνοντας τις δυσκολίες που προκαλεί ο πληθωρισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, η διεθνής ενεργειακή κρίση και η επισιτιστική κρίση, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι έχει σημασία ποιος θα οδηγήσει την Ελλάδα μέσα από αυτές τις κρίσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιλτ. Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία να συμμορφωθεί με το αυστηρό μήνυμα της Ευρώπης

Ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει πως ο κύκλος διεθνοποίησης των τουρκικών απειλών έχει ήδη αποφέρει καρπούς και αναφέρεται στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Για να τονίσει πως παράλληλα «ενισχύουμε την αποτρεπτική μας ικανότητα».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Στόχος μας μια ενεργειακά αυτόνομη και «πράσινη» Ευρώπη

Ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών τόνισε ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει να βασίζεται μόνο στις υπάρχουσες πηγές φυσικού αερίου, αλλά να διερευνήσει την αξιοποίηση κοιτασμάτων που έχουν εντοπιστεί στο Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης για Rafale: Ικανά να αλλάξουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ελλάδα πιστεύει ουσιαστικά στον διάλογο με την Τουρκία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα κάνει εκπτώσεις στην προστασία της εθνικής κυριαρχίας και των συνόρων της.