ΓΔ: 2671.5 -0.17% Τζίρος: 332.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Νίκος Δένδιας πορτραίτο

Θερμή συνάντηση Ν. Δένδια με τον Υπ. Άμυνας και Παραγωγής της Αιγύπτου

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο Υπουργό Άμυνας Ashraf Salem Zaher, συζητώντας για την ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου και για τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, με τον υπουργό Άμυνας και Στρατιωτικής Παραγωγής της Αιγύπτου, Στρατηγό Ashraf Salem Zaher, μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς στο Κάιρο.

Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο Χ, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδας - Αιγύπτου, στη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, καθώς και στις προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Ανατολική Μεσόγειος και η ευρύτερη περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε στην πλατφόρμα Χ πως στην Τριμερή Συνάντηση με Αίγυπτο και Κύπρο στο Κάιρο ενισχύθηκε η στρατηγική αμυντική συνεργασία, με έμφαση στις συνέργειες στα αμυντικά οικοσυστήματα των τριών χωρών.
Σημαίες Ελλάδας Αιγύπτου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Στρατηγικός σύμμαχος η Αίγυπτος για Ελλάδα και Κύπρο

Ο Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε την Αίγυπτο «στρατηγικό και απαραίτητο σύμμαχο» για Ελλάδα και Κύπρο, μετά την τριμερή συνάντηση υπουργών Άμυνας στο Κάιρο, τονίζοντας τη σημασία της εμβάθυνσης της συνεργασίας των τριών χωρών.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με πρόεδρο Αιγύπτου για ΕΔ & άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου πραγματοποίησε ο Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο της τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου. Συζήτησαν για την Ανατολική Μεσόγειο, τις αμυντικές σχέσεις και τις μεταρρυθμίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Νίκος Δένδιας σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας στο Κάιρο για τη συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Ο Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στο Κάιρο για τριμερή συνάντηση με τους υπουργούς Άμυνας Αιγύπτου και Κύπρου, με θέματα ενίσχυσης συνεργασίας Ενόπλων Δυνάμεων, κοινές ασκήσεις, καινοτομία και ασφάλεια στην περιοχή.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Στρατηγικός εταίρος η Αίγυπτος για Ελλάδα και Κύπρο

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Κάιρο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Ελ-Σίσι, μεταφέροντας χαιρετισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και τονίζοντας τις ισχυρές ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάχη επιρροής με Τουρκία για την Αίγυπτο: Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη Δένδια

Στο Κάϊρο ο Νίκος Δένδιας για συνάντηση με τους ομολόγους του από Αίγυπτο και Κύπρο. Η σημασία της Αιγύπτου για την περιφερειακή στρατηγική της Αθήνας, τα διμερή αγκάθια και η μάχη επιρροής με την Άγκυρα.