ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οι ευρωπαϊκές σημαίες μπροστά σε κτίριο στις Βρυξέλλες, σύμβολο ενότητας και συνεργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Kομισιόν: Η ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο «εξαιρετικά ανησυχητική» και σημείωσε πως «πρέπει να επιλυθεί με διάλογο και όχι με σειρά βημάτων που αυξάνουν την κλιμάκωση και τις εντάσεις».

Την πλήρη αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Η ΕΕ βρίσκεται με πλήρη αλληλεγγύη στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου και δεν υπάρχει αμφιβολία επ’αυτού» τόνισε ο Πήτερ Στάνο.

Παράλληλα, ο κ. Στάνο χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο «εξαιρετικά ανησυχητική» και σημείωσε πως «πρέπει να επιλυθεί με διάλογο και όχι με σειρά βημάτων που αυξάνουν την κλιμάκωση και τις εντάσεις».

«Οι εξελίξεις έδειξαν ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να μειωθεί η ένταση και να αντιστραφεί το πολύ αρνητικό και ατυχές κλίμα κλιμάκωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στάνο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η δήλωση που έκανε ο Ύπατος Εκπρόσωπος την Κυριακή για την Ανατολική Μεσόγειο ήταν πολύ ξεκάθαρη. Υπογράμμισε ότι οι τελευταίες εξελίξεις είναι εξαιρετικά ανησυχητικές και ότι οι αυξανόμενες εντάσεις δεν είναι απάντηση σε κανένα από αυτά τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στην περιοχή. Θα οδηγήσουν μόνο σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και δυσπιστία» είπε και προσέθεσε ότι «αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να υπάρξει δέσμευση ότι όλα αυτά τα ανοιχτά ζητήματα θα επιλυθούν στη γραμμή των σχέσεων καλής γειτονίας, το διεθνές δίκαιο και θετική δέσμευση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Αυτιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτιάς: Στήριξη κοινωνιών και αποκλεισμός Τουρκίας από αμυντικά κονδύλια

Ο Γιώργος Αυτιάς τονίζει στο Ευρωκοινοβούλιο την ανάγκη στήριξης των κοινωνιών, αντιμετώπισης στεγαστικού και δημογραφικού, ενίσχυσης αγροτών–ΜμΕ και αποκλεισμού της Τουρκίας από ευρωπαϊκά προγράμματα έως άρσης των απειλών.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Έκθεση Κομισιόν: 4 χώρες στην «Δεξαμενή Αλληλεγγύης» έως τα μέσα 2026

Η Κομισιόν δημοσίευσε την Πρώτη Ετήσια Έκθεση για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, εγκαινιάζοντας τον Ετήσιο Κύκλο Διαχείρισης Μετανάστευσης και προτείνοντας τη Δεξαμενή Αλληλεγγύης για χώρες υπό μεταναστευτική πίεση.
Δύο αξιωματούχοι σε τελετή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αννίτα Δημητρίου τονίζει την ανάγκη άμεσης στήριξης της Κύπρου από Ελλάδα

Η Αννίτα Δημητρίου τόνισε τη σημασία της άμεσης στήριξης της Ελλάδας προς την Κύπρο, υπογραμμίζοντας τους στενούς δεσμούς και τον συντονισμό, αλλά και τη σημασία της πολυεπίπεδης εξωτερικής πολιτικής για τη θωράκιση της Κύπρου.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Εκτός πολέμου η Ελλάδα, με σταθερή γραμμή υπεράσπισης της Κύπρου

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε στα «Παραπολιτικά 90,1» ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά καμία ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο, ούτε χρήση βάσεων για επιχειρήσεις. Υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και διπλωματικών λύσεων.