ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Υπ. Εξωτερικών: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο επεισόδιο στον Έβρο

Η Ελληνίδα επιτετραμμένη στην Άγκυρα απάντησε στο έκτακτο τουρκικό διάβημα απορρίπτοντας όλους τους τουρκικούς ισχυρισμούς και υπενθύμισε στην Τουρκία την υποχρέωση της να μην επιτρέπει τη δράση των διακινητών.

Διαψεύδει η Αθήνα τις τουρκικές αιτίασεις για περιστατικό στον Έβρο όπου ένας Τούρκος πολίτης έπεσε νεκρός από πυρά που προήλθαν από την ελληνική πλευρά. Στην Τουρκία έχει υπάρξει πλήθος δημοσιευμάτων που κάνουν αναφορά για επεισόδιο, με ελληνικές πηγές να αναφέρουν πως επρόκειτο για διακινητές παράνομων προσφύγων και ενεπλάκησαν μεταξύ τους.

Η επιτετραμμένη της Ελλάδας στην Άγκυρα κλήθηκε να απαντήσει στο τουρκικό διάβημα, ενώ η Ελληνική Αστυνομία δεν επιβεβαιώνει τους τουρκικούς ισχυρισμούς για το «επεισόδιο» που συνέβη το Σάββατο στην όχθη του ποταμού Έβρου, που αποτελεί φυσικό σύνορο με την Ελλάδα, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης. Το Αντασαρχανλί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά, βόρεια του Τυχερού.

Στην απάντησή της στο έκτακτο τουρκικό διάβημα για το οποίο εκλυθεί στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, η επιτετραμμένη στην Άγκυρα απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο και επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωσή της να φυλάει τα σύνορα και να μην επιτρέπει την δράση των διακινητών. Η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωση της, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Έβρο.

Σε ανακοίνωση του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για ισχυρισμούς οι οποίοι απορρίπτονται στο σύνολό τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο. Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ενημέρωση των ΥΠΕΞ της ΕΕ για τις νέες τουρκικές προκλήσεις

Ο υπ. Εξωτερικών εστίασε στην απαράδεκτη ενέργεια τουρκικού πολεμικού πλοίου, το οποίο παρενόχλησε σκάφος που διεξήγαγε επιστημονικές έρευνες εντός της οριοθετημένης ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Η Τουρκία έχει πάρει διαζύγιο με την νομιμότητα

Ο υπ. Εξωτερικών τονίζει πως η Τουρκία συνεχίζει και συμπεριφέρεται με κανόνες του 19ου αιώνα απειλώντας την Ελλάδα με πόλεμο. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές της Οθωμανικής Αυτοκράτοριας συμπλήρωσε.
dendias, exoterikon, ypeks
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Προκαλεί ανησυχία ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η Τουρκία χρησιμοποιεί κάθε εργαλείο αποσταθεροποιήσεων. Ανάφερε ωστόσο πως σε αυτές τις προσπάθειες, η Ελλάδα αντιτάσσει την στάση της σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.