ΓΔ: 1064.25 -0.02% Τζίρος: 14.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:08:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

«Ψηφιακοί νομάδες»: Πόλος έλξης η Ελλάδα για εργασία και επενδύσεις

Την ικανοποίησή του για την ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση για τους «ψηφιακούς νομάδες» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Την ικανοποίησή του για την ευρεία κοινοβουλευτική αποδοχή της διάταξης για την προσέλκυση των "ψηφιακών νομάδων" στη χώρα μας, εξέφρασε με ανάρτησή του στο τουίτερ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Βουλή, με ευρεία πλειοψηφία, υπερψήφισε τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής "για τη θέσπιση της Digital Nomads Visa για την προσέλκυση επενδυτών & ψηφιακών νομάδων. Είναι σημαντικό σε μία τέτοια πρωτοβουλία να υπάρχει συναντίληψη μεταξύ των κομμάτων" τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη του ψηφισθέντος μεταναστευτικού νομοσχεδίου, για την οποία εκφράστηκαν θετικά οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Κινήματος Αλλαγής, θεσπίζεται δικαίωμα εθνικής θεώρησης εισόδου σε πολίτες τρίτων χωρών (αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες ή μισθωτούς - «ψηφιακούς νομάδες») και των μελών των οικογενειών τους, που εισέρχονται στη χώρα για συγκεκριμένο σκοπό (εξ αποστάσεως εργασία με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, με εργοδότες ή πελάτες εκτός Ελλάδας) και για διάστημα διαμονής έως δώδεκα (12) μήνες, με δυνατότητα απόκτησης άδειας διαμονής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα χρειάζεται στρατηγικούς εταίρους όπως η Ιαπωνία

Όπως αναφέρει, Ελλάδα και Ιαπωνία, παρά τη γεωγραφική απόσταση, έχουν πολλά κοινά σημεία αναφοράς, «τη μακρά ιστορία και πολιτισμό, τους ιδιαίτερους δεσμούς με τη θάλασσα, τη «γεωγραφική μοίρα» να ζούμε δίπλα σε μεγάλους και δύσκολους γείτονες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον Ιάπωνα Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον κ. Kono βρέθηκαν οι δυνατότητες εμβάθυνσης της τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα νέων τεχνολογιών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα κάνουμε το χατίρι στον κ. Ερντογάν, τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Επισημαίνοντας τις δυσκολίες που προκαλεί ο πληθωρισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, η διεθνής ενεργειακή κρίση και η επισιτιστική κρίση, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι έχει σημασία ποιος θα οδηγήσει την Ελλάδα μέσα από αυτές τις κρίσεις