ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

«Ψηφιακοί νομάδες»: Πόλος έλξης η Ελλάδα για εργασία και επενδύσεις

Την ικανοποίησή του για την ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση για τους «ψηφιακούς νομάδες» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Την ικανοποίησή του για την ευρεία κοινοβουλευτική αποδοχή της διάταξης για την προσέλκυση των "ψηφιακών νομάδων" στη χώρα μας, εξέφρασε με ανάρτησή του στο τουίτερ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Βουλή, με ευρεία πλειοψηφία, υπερψήφισε τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής "για τη θέσπιση της Digital Nomads Visa για την προσέλκυση επενδυτών & ψηφιακών νομάδων. Είναι σημαντικό σε μία τέτοια πρωτοβουλία να υπάρχει συναντίληψη μεταξύ των κομμάτων" τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη του ψηφισθέντος μεταναστευτικού νομοσχεδίου, για την οποία εκφράστηκαν θετικά οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Κινήματος Αλλαγής, θεσπίζεται δικαίωμα εθνικής θεώρησης εισόδου σε πολίτες τρίτων χωρών (αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες ή μισθωτούς - «ψηφιακούς νομάδες») και των μελών των οικογενειών τους, που εισέρχονται στη χώρα για συγκεκριμένο σκοπό (εξ αποστάσεως εργασία με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, με εργοδότες ή πελάτες εκτός Ελλάδας) και για διάστημα διαμονής έως δώδεκα (12) μήνες, με δυνατότητα απόκτησης άδειας διαμονής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Στόχος μας μια ενεργειακά αυτόνομη και «πράσινη» Ευρώπη

Ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών τόνισε ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει να βασίζεται μόνο στις υπάρχουσες πηγές φυσικού αερίου, αλλά να διερευνήσει την αξιοποίηση κοιτασμάτων που έχουν εντοπιστεί στο Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης για Rafale: Ικανά να αλλάξουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ελλάδα πιστεύει ουσιαστικά στον διάλογο με την Τουρκία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα κάνει εκπτώσεις στην προστασία της εθνικής κυριαρχίας και των συνόρων της.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρειαζόμαστε περισσότερο Ευρώπη για τις επόμενες μεγάλες προκλήσεις

O M. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως στην Ελλάδα «είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε μία Διάσκεψη με μεγάλη συμμετοχή των περιφερειών, των πανεπιστημίων, των νέων ανθρώπων και όλης της κοινωνίας», επισημαίνοντας τη συνεργασία της χώρας μας με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία δεν βρίσκεται κοντά στο ευρωπαϊκό κεκτημένο

O κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε το ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα το οποίο έστειλε η Ευρώπη στην Τουρκία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου, «ότι πρώτα θα συζητήσουμε εμείς για το τι θέλουμε και μετά θα έρθουμε να μιλήσουμε μαζί της».