ΓΔ: 956.28 0.73% Τζίρος: 50.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης. ΑΠΕ

Αδ. Γεωργιάδης: Θα υπάρξει πρόβλημα αν συνεχιστεί η απεργία στον Πειραιά

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά και ότι η απεργία που έληξε σήμερα έχει ήδη κριθεί από το δικαστήριο παράνομη και καταχρηστική.

Την ανάγκη να λήξουν οι  κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά καθώς έρχονται και οι γιορτές των Χριστουγέννων τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ υπογράμμισε και την σημασία των εμβολιασμών.

Αν η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά συνεχιστεί, είναι βέβαιο, καθώς στο παγκόσμιο εμπόριο υπάρχει διαταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα, ότι θα έχουμε πρόβλημα στην κίνηση όλου του εμπορίου στη χώρα τις ημέρες των εορτών, ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100.3, ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σχετικά με την απόφαση σωματείου της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ να προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις στις 5 και 6 Νοεμβρίου, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, ενώ πρόσθεσε ότι η απεργία που σταμάτησε σήμερα, ήδη, είχε διαρκέσει επτά ημέρες και έχει κριθεί από το δικαστήριο παράνομη και καταχρηστική. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι ένα «έμφραγμα» στο λιμάνι, ανέφερε ο υπουργός. 

Αναφερόμενος στα μέτρα κατά της πανδημίας, υπενθύμισε ότι στους αμιγείς χώρους όπου μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι δεν υπάρχει περιορισμός στη χωρητικότητα, ενώ δήλωσε ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς. Ο υπουργός επεσήμανε τη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι αυτό φαίνεται από τα στοιχεία, καθώς στην Πορτογαλία που έχει 90% των πολιτών εμβολιασμένους καταγράφεται μισός θάνατος ανά εκατομμύριο πληθυσμού.  Αντίθετα, στη Ρουμανία που το ποσοστό εμβολιασμού είναι 30%, καταγράφονται 26 θάνατοι ανά εκατομμύριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαθανάσης: Νέα προοπτική στις επιχειρήσεις με τον Αναπτυξιακό Νόμο

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρει ότι τα 13 εμβληματικά καθεστώτα που περιέχει ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν σύγχρονες μορφές επενδύσεων.
adonis-georgiadis-άδωνις-γεωργιάδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλείει το ενδεχόμενο γενικού lockdown πριν τις γιορτές ο Αδ. Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπενθύμισε πως δεν έχει ζητηθεί η μείωση του ωραρίου ή της χωρητικότητας στα κέντρα διασκέδασης. Ακριβότερα κατά 15% το φετινό εορταστικό τραπέζι.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Οι τρεις άξονες για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ δείχνουν τον αμυντικό άξονα του λιμανιού, ενώ τόνισε πως μπορεί να γίνει πύλη εισόδου εμπορίου για την Ευρώπη. Θα μετατρέψει την πόλη σε ενεργειακό κόμβο.