ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ypourgeio Ygeias, Plevris
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Πλεύρης: Είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε τη μετάλλαξη Όμικρον

«Παρακολουθούμε τη μετάλλαξη και αναμένουμε σε 10-15 ημέρες να έχουμε εικόνα. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας.

Την ετοιμότητα του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αντιεμτωπιστεί η μετάλλαξη «Ο» του κορονοϊού, επεσήμανε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης. 

«Παρακολουθούμε τη μετάλλαξη και αναμένουμε σε 10-15 ημέρες να έχουμε εικόνα. Εμείς έχουμε πάρει τα μέτρα μας. Καταλαβαίνετε ότι όταν μία μετάλλαξη πλέον κινείται σε διάφορες χώρες, είμαστε σε επιφυλακή. Η επιστημονική κοινότητα διερευνά ποια ακριβώς είναι η δυναμική αυτής της μετάλλαξης ως προς τη μεταδοτικότητα, τη νοσηρότητα και την εμβολιαστική κάλυψη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε πως είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός και είναι σημαντικό ότι κινούμαστε πλέον σε ρυθμούς Μαρτίου και σε επίπεδο ραντεβού και σε επίπεδο καθημερινών δόσεων. «Πάρα πολλοί συμπολίτες μας πηγαίνουν και κάνουν την τρίτη δόση, ενώ και για την πρώτη δόση έχουν πειστεί πολλοί. Μισό εκατομμύριο για την πρώτη δόση και για την τρίτη δόση έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο οι πολίτες που είτε έχουν κλείσει ραντεβού είτε έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε ο Θ. Πλεύρης.

Επισήμανε, επίσης, πως δεν ισχύουν οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για προβλήματα με το οξυγόνο στα νοσοκομεία, λέγοντας πως όλοι οι ασθενείς λαμβάνουν τη θεραπεία που χρειάζονται. Όπως είπε, «δεν υπάρχει κανένα νοσοκομείο της ελληνικής επικράτειας που να έχει πρόβλημα με το οξυγόνο. Δεν υπάρχει κανένας συμπολίτης μας που να νοσηλεύεται και να βρίσκεται σε λίστα αναμονής για οξυγόνο. Όλα τα νοσοκομεία, σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες, έχουν το οξυγόνο που χρειάζονται. Δεν υπάρχει έλλειψη αναπνευστήρα σε κανένα νοσοκομείο. Το πρόβλημα είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, σε κάποια νοσοκομεία, μπορεί να μην υπάρχει κενή κλίνη ΜΕΘ. Τότε ο ασθενής διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ με τους όρους, όμως, που επιτάσσει η ιατρική επιστήμη και διακομίζεται αμέσως μόλις αδειάσει κάποια κατειλημμένη κλίνη. Κανένας, όμως, δεν έχει πρόβλημα οξυγόνου».

Ο Θ. Πλεύρης επανέλαβε πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε lockdown, «ειδικά όταν έχουμε εμβολιασμένο το 73% - 74% πλέον του ενήλικου πληθυσμού και βλέποντας, στο βαθμό που αυτό ισχύει και συνεχίζει να ισχύει, ότι αυτός ο κόσμος δεν παράγει νοσηλείες ή βαριές νοσηλείες. Από εκεί και πέρα, το έχουμε πει, θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα, όπως έγινε και στις ηλικίες άνω των 60. Θα υπάρξουν μέτρα για αυτούς που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή στην Αττική

«Δεν θα σκεφτώ δεύτερη στιγμή και δεν θα σκεφτούμε το θέμα της επικοινωνίας πάνω από την ουσία, την ανθρώπινη υγεία και τη Δημόσια Υγεία» τόνισε ο υπουργός ζητώντας από τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντοζαμάνης: Προχωράμε στις αναγκαίες ενέργειες αναδιάταξης στο ΕΣΥ

Σχετικά με τα τεστ, ο υφυπουργός είπε πως «γίνονται περισσότεροι διαγνωστικοί έλεγχοι σε περισσότερα σημεία και με περισσότερα μηχανήματα και με πληρότητα σε ό,τι αφορά τα αντιδραστήρια».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η μερική σταθεροποίηση των κρουσμάτων στην Αττική είναι εύθραυστη

«Κινηθήκαμε τάχιστα, υποσχεθήκαμε 1.200 κλίνες ΜΕΘ μέχρι το τέλος τους έτους, διπλασιάσαμε δηλαδή τις ΜΕΘ μας, προσλάβαμε προσωπικό, εκπαιδεύουμε αυτό το προσωπικό», σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.