ΓΔ: 1205.34 0.44% Τζίρος: 11.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:32:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Η. Κασιδιάρης, κόπηκε από τον Άρειο Πάγο

Δεν θα συμμετάσχει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές το κόμμα «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» του πρώην ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής. «Πράσινο» από τον Άρειο Πάγο στο κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αεροπαγίτη Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

«Κόπηκε» με πλειοψηφία (9 στους 10) από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», του καταδικασμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και κατά συνέπεια δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, ενώ αντίθετα ομόφωνα έλαβε το «πράσινο φως» για να συμμετάσχει στις εκλογές το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου.

Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι, ενώ εκτός από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, εκτός των επερχόμενων εκλογών έμειναν η «Πατριωτική Ενωση» των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου, λόγω συμβόλου και ονόματος, καθώς επίσης το «Πατρίδα» της Αφροδίτης Λατινοπούλου και οι «Ελληνες Χριστιανοδημοκράτες» του Νίκου Νικολόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι το «Εθνικό Κόμμα - Έλληνες» που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως διευθύνων εγκληματικής οργάνωσης, είχε υποβάλλει αίτηση εξαίρεσης των τριών αρεοπαγιτών, επικαλούμενο δημοσιεύματα, τα οποία ανέγραφαν ότι οι τρεις δικαστές πραγματοποίησαν προδιάσκεψη προκειμένου να προετοιμάσουν το απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα του.

Για το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου να σημειωθεί πως επανήλθε μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του, έπειτα από την ψήφιση της τροπολογίας που έβαλε το μπλόκο στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, πρόεδρος του οποίου είχε αναλάβει ο κ. Κανελλόπουλος ως εκλεγμένος παμψηφεί από τη Γενική Συνέλευση των περίπου 70 μελών του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Άρειος Πάγος «έκοψε» την Πατριωτική Ένωση των Μπογδάνου - Εμφιετζόγλου

Οι δικαστές ενέκριναν την ένσταση του κόμματος ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, στην οποία υποστηρίχθηκε ότι οι κύριοι Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου του «υπέκλεψαν» το όνομα.
businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρειος Πάγος: Γιατί «έκοψε» το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές

Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν έπαψε να αποτελεί τον πραγματικό αρχηγό του κόμματος «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ» που αποτελεί τη συνέχεια της Χρυσής Αυγής.
businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oμόφωνη απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης του κόμματος Κασιδιάρη κατά αρεοπαγιτών

Tο αίτημα εξαίρεσης είχε κατατεθεί από το Εθνικό Κόμμα Έλληνες, του Ηλία Κασιδιάρη, σε βάρος τριών μελών της σύνθεσης της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Α. Κανελλόπουλος επανέφερε το «ΕΑΝ» μετά τη τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη

Αυτή η κίνησή έρχεται λίγες ημέρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας «ανάχωμα» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, «ΕΛΛΗΝΕΣ», πρόεδρος του οποίου είχε αναλάβει ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος.