ΓΔ: 863.41 0.42% Τζίρος: 64.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: shutterstock

Οι αποστολές συσκευών Internet of Things θα ξεπεράσουν εκείνες των smartphones

Οι αποστολές συσκευών με συνδεσιμότητα Bluetooth του Internet of Things θα ξεπεράσουν εκείνες των smartphones.

Μέχρι το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της ABI Research, οι αποστολές συσκευών με συνδεσιμότητα Bluetooth του Internet of Things θα καταφέρουν να ξεπεράσουν εκείνες των smartphones.

Αναμφίβολα, αυτό είναι ένα εξαιρετικά αξιοσημείωτο εύρημα, καθώς η κατηγορία των smartphones αποτελεί έναν τεχνολογικό τομέα με πολύ μεγάλη δυναμική και κεντρίζει σταθερά το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η ABI Research έρχονται να ταράξουν τα νερά της τεχνολογικής αγοράς και παράλληλα να πιστοποιήσουν το γεγονός ότι το Internet of Things είναι ένα από τα βασικά συστατικά του τεχνολογικού μας μέλλοντος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ABI Research, οι συσκευές Internet of Things κατά τη διάρκεια του 2018 καταλάμβαναν ποσοστό 13% στο μερίδιο αγοράς των Bluetooth συσκευών και ποσοστό 10% στο μερίδιο αγοράς των Wi-Fi συσκευών. Μέχρι το τέλος του 2024, οι προβλέψεις θέλουν τα ποσοστά αυτά να γίνονται 31% και 27% αντίστοιχα. Δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς ότι τα smartphones θα χάσουν το ομολογουμένως μεγάλο μερίδιο της αγοράς που κατέχουν στις αποστολές συσκευών με Bluetooth και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi.


To ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι για πρώτη φορά, εντός του 2024, η ABI Research αναμένει να δει τις συσκευές του Internet of Things να ξεπερνούν σε αποστολές στην αγορά τα smartphones. Ένα από τα βασικά συστατικά της ανόδου του Internet of Things είναι οι υπηρεσίες εντοπισμού και άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τη γεωγραφική θέση. Οι ποικίλοι αισθητήρες και οι συσκευές που επικοινωνούν με αυτούς είναι κομβικά στοιχεία που οδηγούν αυτήν ακριβώς την ανάπτυξη που θα χαρακτηρίσει τα επόμενα έτη.

Ανεπτυγμένες υπηρεσίες εντοπισμού μέσω wearables, smartwatches και άλλες συσκευές εκτιμάται ότι θα εμφανιστούν στις μελλοντικές προτάσεις των κατασκευαστών σε συνδυασμό με τις επόμενες γενιές Bluetooth, καθώς και των νέων υλοποιήσεων του Wi-Fi.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι πολλές «έξυπνες» συσκευές μας κάνουν δυστυχισμένους

Έρευνα Ελλήνων ερευνητών της διασποράς, που εστιάζει στα νέα «γκάτζετ» των «έξυπνων» σπιτιών (smart homes), διαπιστώνει ότι τελικά οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται μάλλον καλύτερα, όταν έχουν λίγες μόνο τέτοιες συσκευές γύρω τους.
vivo-smartphone
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Vivo: Έρχεται στην Ελλάδα η ανερχόμενη μάρκα κινητών smartphone

Ξεκινώντας από τον Μάιο, η Vivo που έχει παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες και με παγκόσμιο μερίδιο αγοράς που φτάνει το 9%, έχει προγραμματίσει να λανσάρει στην Ελλάδα smartphones στην μεσαία και high-end κατηγορία.
5G-diktyo-texnologia-tilepikoinwnies-smartphones
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Παγκόσμια στροφή από τους καταναλωτές στα smartphones για δίκτυα 5G

Το 2022 αναμένεται να είναι η χρονιά καθιέρωσης των συσκευών 5G, καθώς τα δίκτυα νέας γενιάς αναπτύσσονται ταχύτατα, ενώ μεγαλώνουν οι ανάγκες για γρηγορότερη και μεγαλύτερη κατανάλωση δεδομένων.
Honor-kinito
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τη νέα σειρά smartphone και smartwatches παρουσίασε η Honor στη Βαρκελώνη

Τα νέα έξυπνα κινητά τηλέφωνα που θα έρθουν στην Ελλάδα στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, δίνουν μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια και στην διασφάλιση της ιδιωτικότητας/απορρήτου κατά την διάρκεια της χρήσης τους.