ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: shutterstock

Οι αποστολές συσκευών Internet of Things θα ξεπεράσουν εκείνες των smartphones

Οι αποστολές συσκευών με συνδεσιμότητα Bluetooth του Internet of Things θα ξεπεράσουν εκείνες των smartphones.

Μέχρι το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της ABI Research, οι αποστολές συσκευών με συνδεσιμότητα Bluetooth του Internet of Things θα καταφέρουν να ξεπεράσουν εκείνες των smartphones.

Αναμφίβολα, αυτό είναι ένα εξαιρετικά αξιοσημείωτο εύρημα, καθώς η κατηγορία των smartphones αποτελεί έναν τεχνολογικό τομέα με πολύ μεγάλη δυναμική και κεντρίζει σταθερά το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η ABI Research έρχονται να ταράξουν τα νερά της τεχνολογικής αγοράς και παράλληλα να πιστοποιήσουν το γεγονός ότι το Internet of Things είναι ένα από τα βασικά συστατικά του τεχνολογικού μας μέλλοντος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ABI Research, οι συσκευές Internet of Things κατά τη διάρκεια του 2018 καταλάμβαναν ποσοστό 13% στο μερίδιο αγοράς των Bluetooth συσκευών και ποσοστό 10% στο μερίδιο αγοράς των Wi-Fi συσκευών. Μέχρι το τέλος του 2024, οι προβλέψεις θέλουν τα ποσοστά αυτά να γίνονται 31% και 27% αντίστοιχα. Δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς ότι τα smartphones θα χάσουν το ομολογουμένως μεγάλο μερίδιο της αγοράς που κατέχουν στις αποστολές συσκευών με Bluetooth και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi.


To ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι για πρώτη φορά, εντός του 2024, η ABI Research αναμένει να δει τις συσκευές του Internet of Things να ξεπερνούν σε αποστολές στην αγορά τα smartphones. Ένα από τα βασικά συστατικά της ανόδου του Internet of Things είναι οι υπηρεσίες εντοπισμού και άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τη γεωγραφική θέση. Οι ποικίλοι αισθητήρες και οι συσκευές που επικοινωνούν με αυτούς είναι κομβικά στοιχεία που οδηγούν αυτήν ακριβώς την ανάπτυξη που θα χαρακτηρίσει τα επόμενα έτη.

Ανεπτυγμένες υπηρεσίες εντοπισμού μέσω wearables, smartwatches και άλλες συσκευές εκτιμάται ότι θα εμφανιστούν στις μελλοντικές προτάσεις των κατασκευαστών σε συνδυασμό με τις επόμενες γενιές Bluetooth, καθώς και των νέων υλοποιήσεων του Wi-Fi.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι πολλές «έξυπνες» συσκευές μας κάνουν δυστυχισμένους

Έρευνα Ελλήνων ερευνητών της διασποράς, που εστιάζει στα νέα «γκάτζετ» των «έξυπνων» σπιτιών (smart homes), διαπιστώνει ότι τελικά οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται μάλλον καλύτερα, όταν έχουν λίγες μόνο τέτοιες συσκευές γύρω τους.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα πρώτα iPhone made in India και ο φορτιστής με προδιαγραφές Ευρώπης

Το iPhone 15 βγαίνει στην αγορά και φέρνει δύο μεγάλες αλλαγές: μέρος της παραγωγής γίνεται στην Ινδία, ενώ η Apple υποχρεώθηκε από τις Βρυξέλλες να υιοθετήσει φορτιστή USB. Τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει για τους χρήστες η Apple στα iPhone 14

Η Apple έδωσε μεγάλη προσοχή σε τεχνολογίες ασφάλειας, όπως η τεχνολογική ικανότητα εντοπισμού ενός ατυχήματος, αλλά και η δυνατότητα τηλεφωνικής κλήσης από ορεινές περιοχές για την ενεργοποίηση επιχειρήσεων διάσωσης.