ΓΔ: 876 -0.04% Τζίρος: 33.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:57:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Alpha Bank: Προσοχή σε προσπάθεια ηλεκτρονικής απάτης

Πώς μπορεί κάποιος να προστατευθεί από προσπάθεια απάτης και κλοπής δεδομένων που αφορούν τις ηλεκτρονικές του συναλλαγές, αναλύει η Alpha Bank.

Την προσοχή των πελατών της αναφορικά με την ασφάλεια των ηλεκτρονικών τους συναλλαγών από προσπάθειες απάτης υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Alpha Bank, τονίζοντας ότι ποτέ δεν ζητά από τους πελάτες της να παράσχουν προσωπικά τους δεδομένα. 

Παράλληλα η τράπεζα αναφέρει τι θα πρέπει να προσέξουν οι συναλλασσόμενοι, παρέχοντας μία σειρά από συμβουλές αλλά και παραδείγματα του τρόπου που δρουν οι εν λόγω απατεώνες. 

Όπως τονίζει βασικός στόχος της Alpha Bank είναι η διασφάλιση των ηλεκτρονικών συναλλαγών των πελατών της και «για τον λόγο αυτό, αναβαθμίζουμε διαρκώς τις διαδικτυακές υπηρεσίες μας, ώστε να σας παρέχουμε την απαραίτητη προστασία απέναντι στην απειλή ηλεκτρονικής απάτης, όπως είναι τα αυξανόμενα περιστατικά phishing (παραπλανητικά μηνύματα) και vishing (απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις) σε πανελλήνιο, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο».

Προστασία από την ηλεκτρονική απάτη

Τι πρέπει να προσέξετε όταν λαμβάνετε ένα e-mail:

  • Το όνομα του αποστολέα αναφέρει Alpha Bank, ωστόσο η πραγματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα δεν αντιστοιχεί στη διεύθυνση της Τράπεζας.         
  • Ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος (link), ενώ αναφέρει τον επίσημο ιστότοπο της Τράπεζας (www .alpha .gr), στην πραγματικότητα παραπέμπει σε κακόβουλη ιστοσελίδα. Το πραγματικό link εμφανίζεται μόνο όταν τοποθετήσετε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω στον σύνδεσμο, χωρίς όμως να κάνετε κλικ σε αυτόν.

 Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανέναν τρόπο (ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά) τους κωδικούς σας [Κωδικό Συνδρομητή (Username), Μυστικό Κωδικό (Password), πρόσθετο κωδικό ασφαλείας myAlpha Code, PIN κάρτας κ.λπ.], παρά μόνο μέσω του ασφαλούς περιβάλλοντός της στα myAlpha Web και myAlpha Mobile. Οι κωδικοί είναι αυστηρά προσωπικοί και δεν πρέπει να αποκαλύπτονται.     
         
Επικοινωνήστε μαζί μας σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες περιπτώσεις:     

  • Όταν λαμβάνετε μηνύματα phishing στο e-mail ή στο κινητό σας.     
  • Εάν χαθεί για ανεξήγητο λόγο η τηλεφωνική σύνδεση στο κινητό σας και εφόσον έχετε ενημερώσει άμεσα τον πάροχό σας (απάτη SIM Swapping).                      
  • Εάν λάβετε μήνυμα από υποτιθέμενη εταιρεία ταχυμεταφοράς με σκοπό την πραγματοποίηση πληρωμής για παραλαβή δέματος, ενώ δεν αναμένετε κάποια σχετική παραλαβή πακέτου.     
  • Εάν έχετε τηλεφωνική ή ηλεκτρονική επικοινωνία με επιτήδειους που, με αφορμή κάποια αγγελία σας, ζητούν τους κωδικούς πρόσβασης στο e-Banking ή PIN καρτών και άλλα προσωπικά στοιχεία σας, τα οποία είναι αυστηρά προσωπικά και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα δίνετε σε τρίτους.     
  •  Εάν έχετε τηλεφωνική ή ηλεκτρονική επικοινωνία με επιτήδειους που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι διεθνούς εταιρείας πληροφορικής, για βλάβη που δεν έχετε δηλώσει.     

 Τι πρέπει να κάνετε        

Εάν υποψιαστείτε ότι βρίσκεστε αντιμέτωποι με απόπειρα εξαπάτησης, πρέπει να αναφέρετε άμεσα το γεγονός στην Υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών (210 326 0000).     

Πρέπει να χρησιμοποιείτε το myAlpha Web μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Alpha Bank (www .alpha .gr) και όχι μέσω συνδέσμων (links) σε άλλες ιστοσελίδες, μηχανές αναζήτησης ή e-mail.     

Πρέπει να επιβεβαιώνετε την εγκυρότητα της σελίδας του myAlpha Web και του πιστοποιητικού ασφαλείας, πατώντας το εικονίδιο του λουκέτου που βρίσκεται στη γραμμή διεύθυνσης του εκάστοτε προγράμματος πλοήγησης.     

Οι μυστικοί κωδικοί σας πρέπει να είναι σύνθετοι, να μην τους αποκαλύπτετε σε τρίτους και να τους αλλάζετε συχνά.

       

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Alpha Bank στον δείκτη FTSE4Good για πέμπτη συνεχή χρονιά

Ο δείκτης Financial Times Stock Exchange4Good περιλαμβάνει εισηγμένες εταιρείες σε αναδυόμενες αγορές με θετική οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική επίδοση. Συνεχίζει η Alpha Bank να διατηρεί διαχρονικά την υψηλή της επίδοση.
Alpha Bank
ESG

Εκδόθηκε ο 14ος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης από την Alpha Bank

Εκτενής αναφορά γίνεται στον τρόπο με τον οποίο η Τράπεζα, στήριξε τους Πελάτες της, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Προσωπικό της, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του Covid-19.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Η Alpha Bank έτοιμη να στηρίξει επιχειρήσεις και οικονομία

Κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση της τράπεζας τόσο ο πρόεδρός της κ. Β. Ράπανος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Β. Ψάλτης αναφέρθηκαν στους βασικούς στόχους της Alpha Bank για τα επόμενα έτη.