ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γιώργος Πιτσιλής πορτρέτο
Ο Γιώργος Πιτσιλής σε επίσημη δήλωση της ΑΑΔΕ με φόντο ελληνική σημαία.

Παρατείνονται από την ΑΑΔΕ έως 15/2 οι δηλώσεις μίσθωσης ακινήτων

Η παράταση αφορά τόσο αρχικές όσο και τροποποιητικές δηλώσεις για τη μίσθωση ακίνητης περιουσίας, με την ΑΑΔΕ να υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξει νέα.

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2021 η προθεσμία για την υποβολή των «Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», αρχικών ή τροποποιητικών, για μισθώσεις που ήταν σε ισχύ μέχρι και τη 12η Ιουνίου 2020, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.

Η παράταση αυτή καταλαμβάνει και τις μισθώσεις που είχαν συναφθεί πριν την 01.01.2014, για τις οποίες δεν υπήρχε υποχρέωση υποβολής «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη παράταση είναι η τελευταία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε Αττική, Κυκλάδες και Ιόνια νησιά καταλογίστηκε ο υψηλότερος ΕΝΦΙΑ το 2026

Σε Αττική, Κυκλάδες, νησιά του Ιονίου καταλογίστηκε ο υψηλότερος ΕΝΦΙΑ, στοιχείο που αναδεικνύει την επίδραση του τουρισμού στις τιμές των ακινήτων. Ανω του 1 τρισ. ευρώ η συνολική αγοραία αξία των ακινήτων.
Αθήνα, Λυκαβητός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για διόρθωση λαθών που «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ

Ανοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τη διόρθωση λαθών που αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ. Πως γίνεται η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων του Ε9. Κάθε χρόνο διορθώνονται περίπου 700.000 - 900.000 δηλώσεις Ε9.
akinita_real estate
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αβυσσος χωρίζει ξανά τις εμπορικές από τις αντικειμενικές αξίες στην κατοικία

Η διαφορά μεταξύ εμπορικών τιμών και αντικειμενικών αξιών έχει φτάσει πλέον στο 60% από το 2021 οπότε και έγινε η τελευταία αναπροσαρμογή, αλλά και η συζήτηση για νέες αντικειμενικές δεν θα ανοίξει προς τις εκλογές του 2027.
Χάρτης Κτηματολογίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δορυφορικός εντοπισμός ακινήτων από ΑΑΔΕ, σύνδεση με Κτηματολόγιο μέσω ΜΙΔΑ

Η σύνδεση Κτηματολογίου με Μητρώο Ακινήτων επιτρέπει στην εφορία να εντοπίζει με δορυφόρο τις θέσεις των ακινήτων. Εκτός από τον έλεγχο ακίνητης περιουσίας διευκολύνεται και ο έλεγχος των αγροτικών επιδοτήσεων.