ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pitsilis, AADE
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Παρατείνονται από την ΑΑΔΕ έως 15/2 οι δηλώσεις μίσθωσης ακινήτων

Η παράταση αφορά τόσο αρχικές όσο και τροποποιητικές δηλώσεις για τη μίσθωση ακίνητης περιουσίας, με την ΑΑΔΕ να υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξει νέα.

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2021 η προθεσμία για την υποβολή των «Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», αρχικών ή τροποποιητικών, για μισθώσεις που ήταν σε ισχύ μέχρι και τη 12η Ιουνίου 2020, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.

Η παράταση αυτή καταλαμβάνει και τις μισθώσεις που είχαν συναφθεί πριν την 01.01.2014, για τις οποίες δεν υπήρχε υποχρέωση υποβολής «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη παράταση είναι η τελευταία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΗΣΤΙΚΑ

ΑΑΔΕ - myProperty: Απλοποιείται η διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων

Οι φορολογούμενοι και οι συμβολαιογράφοι, αποφεύγουν τις επισκέψεις στις εφορίες, μειώνοντας την έκθεσή τους σε δημόσιους χώρους εν μέσω της πανδημίας, αλλά και εξοικονομώντας σημαντικό χρόνο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι νέες οδηγίες από την ΑΑΔΕ για το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ

Το πιστοποιητικό ισχύει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους έκδοσής του και εκδίδεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από τη διαδικτυακή εφαρμογή της ΑΑΔΕ. Ποια είναι η διαδικασία και σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται.