ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Evaggelos Mytilineos, Mytilineos
Φωτο: Ευάγγελος Μυτιληναίος

Mytilineos: Placement του 3,1% των μετοχών από τον Ευ. Μυτιληναίο

Τη συναλλαγή, που έχει στόχο την ενίσχυση του free float και της εμπορευσιμότητας έχουν αναλάβει η Citi και η Morgan Stanley. Οι ίδιες τράπεζες έχουν αναλάβει και τον σχεδιασμό ενδεχόμενης παράλληλης εισαγωγής στο Λονδίνο.

Στη διάθεση σε θεσμικούς επενδυτές έως 4,5 εκατ. μετοχών της Mytilineos, που αντιστοιχούν σε 3,1% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας, προχωρά ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, μέσω δύο εταιρειών του, προκειμένου να αυξηθούν η ελεύθερη διασπορά και η εμπορευσιμότητα της μετοχής.

Τη συναλλαγή, που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί απόψε, έχουν αναλάβει ως επικεφαλής του σχήματος αναδόχων η Citi και η Morgan Stanley, ενώ στο ελληνικό βιβλίο συμμετέχουν εγχώριες χρηματιστηριακές εταιρείες. Η διάθεση φαίνεται ότι υπερκαλύπτεται από τις προσφορές που έχουν γίνει. Πωλητές είναι δύο εταιρείες συμφερόντων του Ευ. Μυτιληναίου, η Frezia Ltd. και η Kilteo Ltd.

Η μετοχή έκλεισε σήμερα στα 38,94 ευρώ, ενώ οι επενδυτικοί οίκοι δίνουν τιμές στόχους άνω των 45 ευρώ. Φέτος τα κέρδη της μετοχής ξεπερνούν το 6%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή συναλλαγή συνδέεται με τον σχεδιασμό για παράλληλη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Οι ίδιες τράπεζες, η Citigroup Global Markets Europe AG και η Morgan Stanley & Co. International plc έχει ανακοινωθεί πρόσφατα από την εισηγμένη ότι ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Mytilineos στο πλαίσιο της αξιολόγησης των στρατηγικών της επιλογών για την παρουσία της σε οργανωμένες αγορές.

Όπως έχει ανακοινωθεί στις 25 Απριλίου, «στο πλαίσιο αυτής της εκτενούς στρατηγικής ανασκόπησης, η Mytilineos θα αξιολογήσει διάφορες οργανικές και μη ευκαιρίες ανάπτυξης, το μοντέλο κατανομής κεφαλαίου της (capital allocation), την βέλτιστη δομή ισολογισμού της (capital structure) και την προσφορότερη δομή διαπραγμάτευσης των μετοχών της σε οργανωμένη αγορά (listing structure).

(…) Η MYTILINEOS εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών της σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, εντός των επόμενων 12-18 μηνών, λαμβάνοντας υπόψη την ολοένα και πιο διαφοροποιημένη και διεθνή γεωγραφική παρουσία της και στοχεύοντας στην αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής προς όφελος των επενδυτών. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής αξιολόγησης, η MYTILINEOS παραμένει προσηλωμένη στη συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, με σημαντικές και εύρωστες δραστηριότητες στην Ελλάδα, τη δημιουργία φορολογικών εσόδων και με την προσδοκία να διατηρήσει την παρουσία της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου η MYTILINEOS είναι εισηγμένη από το 1995».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ντόμινο στην Ευρώπη από τη Γαλλία, «βουτιά» 2,19% στο χρηματιστήριο

Πιέσεις κυρίως στις τραπεζικές μετοχές σε όλη την Ευρώπη μετά την προειδοποίηση του Γάλλου ΥΠΟΙΚ για κρίση αν κερδίσει η Λεπέν. Ρευστοποιήσεις σε όλο το ταμπλό στην Αθήνα με τζίρο 141 εκατ., απώλειες 3,74% για τις τράπεζες.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Νέες ισχυρές πιέσεις σε Γαλλία - Γερμανία, διευρύνονται οι απώλειες και στο ΧΑ

«Βουτιά» με πτώση άνω του -2% σημειώνει το γαλλικό χρηματιστήριο. Καλύτερη η εικόνα στην Αθήνα ωστόσο σταδιακά οι πωλητές επικρατούν. Απώλειες άνω του -1% για τον ΓΔ με Alpha και Πειραιώς να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.