ΓΔ: 875.44 -0.15% Τζίρος: 107.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Υποχώρηση για το Χρηματιστήριο μετά το νέο υψηλό 52 εβδομάδων

Σε τροχιά προσεκτικής διόρθωσης η αγορά, με τους επενδυτές να προχωρούν σε κατοχύρωση μέρος των κερδών που αποκόμισαν από τη συνεχιζόμενη άνοδο των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Διορθωτική πορεία ακολουθεί η αγορά μετά το νέο υψηλό άνω του ενός έτους που κατέκτησε στη χθεσινή συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη να διατηρείται στο επίπεδο των 871 μονάδων, ενώ στασιμότητα εμφανίζουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον Stoxx 600 να ενισχύεται μόλις 0,08%. 

Οι επενδυτές φαίνεται ότι προχωρούν σε προσεκτική κατοχύρωση μέρος των κερδών τους, ενώ το στοίχημα της ανάκαμψης της οικονομίας παραμένει η βασική κινητήριος δύναμη για το ελληνικό χρηματιστήριο, παρά τα δυσμενή μηνύματα που στέλνει η εξέλιξη της πανδημίας. 

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,3% στις 871μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στο επίπεδο των 12,30 εκατ. ευρώ. Πτώση 0,37% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,51%. Ανοδικά κινούνται 36 μετοχές, 35 εμφανίζουν πτώση, ενώ 11 παραμένουν αμετάβλητες. 

Ήπιες απώλειες 0,27% σημειώνει ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να υποχωρεί 0,43%, την Εθνική Τράπεζα να σημειώνει πτώση 1,09%, την Eurobank να αποδυναμώνεται 0,11%, ενώ στο +7,1% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι μετοχές των Fourlis (+1,5%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+0,77%), και ΕΛΠΕ (0,8%), ενώ αντίθετα πιέσεις ασκούνται στη μετοχή της Ελλάκτωρ (-1,32%), καθώς η εταιρεία εισέρχεται σε νέες περιπέτειες, μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να μην κάνει δεκτό  το αίτημα της αίτημα της εταιρείας για παράταση ενός μήνα στην υποβολή οικονομικών προσφορών για την Εγνατία Οδό, ενώ πολλά θα κριθούν και από τη σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ