ΓΔ: 899.16 0.17% Τζίρος: 83.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Έσπασε το φράγμα των 900 μον. ο Γεν. Δείκτης, ώθηση από τις τράπεζες

Υπεραπόδοση για τους τίτλους των Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας με κέρδη 4,5% και 5,6% αντίστοιχα, με τον τζίρο να κινείται σε υψηλά επίπεδα.

Υψηλότερα και από το ψυχολογικό φράγμα των 900 μονάδων βρέθηκε ο Γενικός Δείκτης, στηριζόμενος κατά κύριο λόγο στις μετοχές των Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας αλλά και ορισμένων ακόμη τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης και μάλιστα σε μία ημέρα όπου οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται πτωτικά, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,27%. 

Θετικό για την αγορά ότι η ανοδική κίνηση συνδυάζεται με καλό επίπεδο τζίρου, ο οποίος ξεπερνά τα 33 εκατ. ευρώ, σε μία ένδειξη ότι μερίδα των επενδυτών αποφασίζει να κινηθεί αρκετά επιθετικά και να αυξήσει τις τοποθετήσεις της. Παρά το γεγονός ότι αρκετές από τις θετικές ειδήσεις για την οικονομία έχουν προεξοφληθεί, στήριγμα παρέχουν στην αγορά και πρόσφατες ανακοινώσεις αρκετών εταιρειών, οι οποίες προχωρούν σε αύξηση των μερισμάτων τους. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 12.56 μμ εμφανίζει κέρδη 1,05% στις 901,05μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 33,93 εκατ. ευρώ και τις ανοδικές μετοχές να επικρατούν κατά κράτος έναντι των πτωτικών, καθώς το ισοζύγιο φθάνει στο 52 - 39. Κέρδη 1,06% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στο +0,9% βρίσκεται ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης. 

Ξεχωρίζουν οι μετοχές των Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας με άνοδο 4,55%  και 5,63% αντίστοιχα, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 2,73%, παρά το -13,2% της Τράπεζας Πειραιώς και την οριακή διακύμανση για την Eurobank η οποία εμφανίζει άνοδο 0,13%. Νέες μεγάλες πιέσεις για την Τρ. Πειραιώς εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για την τιμή μετοχής με την οποία θα «τρέξει» η ΑΜΚ. 

Κέρδη 3,95% για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ενώ σημαντική άνοδο σημειώνουν οι τίτλοι των Fourlis (2,61%), ΕΛΠΕ (3,89%), ΕΥΔΑΠ (2%) και ΟΤΕ (1,14%). Ήπια πτώση κατά -0,37% σημειώνει η μετοχή της Aegean Airlines, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε ζημίες για το σύνολο του 2020. 

Στα θετικά για την αγορά το γεγονός ότι οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι μετοχές παραμένουν φθηνές, με τους χρηματιστηριακούς αναλυτές να εκτιμούν ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα παρουσιάσει ακόμη καλύτερη εικόνα στη συνέχεια, καθώς οι ελληνικές μετοχές διαπραγματεύονται με discount έναντι των ευρωπαϊκών αγορών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Markets, Xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο σε στενό εύρος διακύμανσης

Ακουμπάει τα επίπεδα των 900 μονάδων ο Γενικός Δείκτης με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο μαζί με τον τίτλο του ΟΠΑΠ. Ήδη ο τζίρος έχει ξεπεράσει εκείνον των προηγούμενων συνεδριάσεων.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Με ώθηση από τράπεζες, το Χρηματιστήριο προσεγγίζει τις 900 μονάδες

Σε υψηλό δυο μηνών βρέθηκε ο Γενικός Δείκτης με τις τραπεζικές μετοχές να είναι και σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, δίνοντας στήριξη στην αγορά απέναντι στις πιέσεις που δέχθηκε από την πτώση των τίτλων της ΔΕΗ και Mytilineos.