ΓΔ: 899.42 0.53% Τζίρος: 88.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Λεπτές ισορροπίες στο επίπεδο των 900 μονάδων για το Χρηματιστήριο

Παραμένει ο στόχος διατήρησης των 900 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, με την αγορά να έχει συμπληρώσει επτά ανοδικές συνεδριάσεις. Προσωρινή άρση διαπραγμάτευσης για Πειραιώς εν αναμονή της ΑΜΚ.

Σταθεροποιητική πορεία ακολουθεί η αγορά στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης, με τον Γενικό Δείκτη να κατακτά εκ νέου το επίπεδο των 900 μονάδων και να συνεχίζει την προσπάθεια να «κρατηθεί» υψηλότερα από αυτό, έχοντας, πάντως, επιτύχει επτά διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. 

Στις 11:38 πμ ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,07% στις 900,55 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 17,93  εκατ. ευρώ. Κέρδη 0,11% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να βρίσκεται στο +0,76%. Ανοδικά κινούνται 43 μετοχές, 21 εμφανίζουν απώλειες, ενώ 17 παραμένουν σταθερές.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 0,97%. Κέρδη 1,3% για την Alpha Bank, με την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 0,53%, ενώ στο +1,06% κινείται ο τίτλος της Eurobank. Παράλληλα από σήμερα παύει προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να ολοκληρωθεί η αντικατάστασή τους από τις μετοχές που θα προκύψουν από το reverse split, σε συνέχεια της απόφασης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση στις 7 Απριλίου. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία 1 ευρώ ανά μετοχή θα γίνει τη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει ο τίτλος της Aegean, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι θα χρησιμοποιήσει το ποσό των 27 εκατ. ευρώ από τα 200 ευρώ ομολογιακού δανείου προκειμένου να στηρίξει τα κεφάλαια κίνησής της. Στον αντίποδα διατηρούνται οι πιέσεις για τον τίτλο της Ελλάκτωρ (-0,74%), καθώς κύκλοι της εταιρείας Greenhill ξεκαθαρίζουν ότι δεν εμπιστεύονται τη διοίκηση και δεν ταχθούν υπέρ της ΑΜΚ, ενώ σημαντικές απώλειες σημειώνει και η μετοχή της Jumbo (-1,01%), εν αναμονή και της ανακοίνωσης των μεγεθών της για το 2020 μετά το κλείσιμο της αγοράς. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+1,10%0 και του Εμπορίου (+0,65%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-0,87%) και των Πρώτων Υλών (-0,66%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Συμμετοχών +5,61% και A.S. Company +4,85%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ -6,77% και Μουζάκης -6,74%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Κόντρα στο πτωτικό ρεύμα των διεθνών αγορών κινείται το Χρηματιστήριο

Η αγορά κατόρθωσε να «διαγράψει» όλες τις αρχικές της απώλειες, με τη μετοχή της ΔΕΗ να υπεραποδίδει καθώς εμφανίζει κέρδη που ξεπερνούν το 3%. «Μεικτές» τάσεις για τις τραπεζικές μετοχές.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Σε κλοιό πιέσεων το Χρηματιστήριο, ρευστοποιήσεις σε τράπεζες - blue chips

Πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις διεθνείς αγορές το ΧΑ, με τις τραπεζικές μετοχές να αποτελούν αρνητικούς πρωταγωνιστές, ενώ στο κόκκινο βρίσκεται σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρή υποχώρηση στο Χρηματιστήριο στον απόηχο της αναθεώρησης MSCI

Πτωτικά κινήθηκε η Eurobank, καθώς η ένταξη στο δείκτη είχε προεξοφληθεί, ενώ περισσότερο από 4% έχασε η Εθνική, καθώς δεν επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες για την ένταξή της. Κλείσιμο με πτώση 0,15% για τον Δείκτη, παρά την πρωινή άνοδο στις 901 μονάδες.