ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ρευστοποιήσεις στα blue chips κρατούν το ΧΑ κάτω από τις 900 μονάδες

Σημαντικές πιέσεις και απώλειες άνω του 3% για τον τίτλο της Jumbo, με επιλεκτική κατοχύρωση κερδών σε αρκετές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Πτωτική στροφή για την αγορά, με τον Γενικό Δείκτη στο επίπεδο των 897 μονάδων, καθώς σημειώνονται σημαντικές ρευστοποιήσεις σε αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ την ίδια ώρα οριακές διακυμάνσεις εμφανίζονται στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται μόλις 0,12%. 

Για μία ακόμη συνεδρίαση η αγορά έφθασε στο επίπεδο των 900 μονάδων, αλλά το διατήρησε για μικρό χρονικό διάστημα, με τη νευρικότητα να είναι το βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης, καθώς και οι ειδήσεις από το μέτωπο των εμβολίων δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας για την πορεία των εμβολιασμών, την έξοδο από την κρίση και κυρίως την «εικόνα» που θα έχει ο μέγιστης σημασίας για την οικονομία τομέας του τουρισμού. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 14:06 εμφανίζει απώλειες 0,23% στις 897,81 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 38,01 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν περάσει τρία πακέτα της Eurobank αξίας που ξεπερνά τα 2,7 εκατ. και τρία ακόμη του ΟΤΕ ύψους σχεδόν 3,5 εκατ. Στο -0,26% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ κέρδη 0,49 % εμφανίζει ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίσης. Ανοδικά κινούνται 48 μετοχές, 54 σημειώνουν απώλειες, ενώ 16 παραμένουν αμετάβλητες. 

Οι ρευστοποιήσεις επικεντρώνονται σε συγκεκριμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να ασκούνται στον τίτλο της Jumbo (-3,21%) εν αναμονή και της ανακοίνωσης των μεγεθών για το 2020 μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης. Νέα πτώση για τον τίτλο της Ελλάκτωρ στο -1,63% μετά και τη νέα διαρροή κύκλων της εταιρείας Greenhill ότι δεν εμπιστεύονται τη διοίκηση και θα ψηφίσουν κατά της ΑΜΚ. Απώλειες άνω του 1% για ΔΕΗ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή δύο μετοχές, όμως, που έχουν τρέξει αρκετά κατά τη διάρκεια των προηγούμενων συνεδριάσεων. Στον αντίποδα σημαντικά κέρδη 2,1% σημειώνει ο τίτλος της Aegean, να ανακοινώνει ότι θα χρησιμοποιήσει το ποσό των 27 εκατ. ευρώ από τα 200 ευρώ ομολογιακού δανείου προκειμένου να στηρίξει τα κεφάλαια κίνησής της

Σταθεροιητικές τάσεις για τον τραπεζικό τομέα, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 0,58%. Κέρδη 0,61% για την Alpha Bank, με την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 1,9%, ενώ στο -0,48% βρίσκεται η Eurobank. Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα παύει προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να ολοκληρωθεί η αντικατάστασή τους από τις μετοχές που θα προκύψουν από το reverse split, σε συνέχεια της απόφασης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση στις 7 Απριλίου. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία 1 ευρώ ανά μετοχή θα γίνει τη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ