ΓΔ: 899.16 0.17% Τζίρος: 83.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Πτώση για το Χρηματιστήριο με «βαρίδι» το -30% της Τράπεζας Πειραιώς

Χαμηλότερα από τις 900 μονάδες διολισθαίνει ο Γενικός Δείκτης, ενώ απόλυτα αναμενόμενο θεωρείται το limit down για την Πειριαώς. Θετική πορεία για τις υπόλοιπες τράπεζες.

Μεγάλες πιέσεις με την Τράπεζα Πειραιώς να φθάνει στο limit down, ασκούνται στην αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να «προσγειώνεται» στο επίπεδο των 896 μονάδων. Η πτώση της Πειραιώς είναι, πάντως, αναμενόμενη καθώς σήμερα είναι η έναρξη της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της τράπεζας.

Στις 11:10 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 1,52% στις 896,12 μονάδες, με ιδιαίτερα υψηλή αξία συναλλαγών στα 43,15 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μεγάλο μέρος οφείλεται σε «πακέτα» της Τράπεζας Πειραιώς, η αξία των οποίων ξεπερνά τα οκτώ εκατ. ευρώ. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,68%. Ανοδικά κινούνται 29 μετοχές, 36 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

«Βουτιά» 4,19% για τον τραπεζικό δείκτη, εξαιτίας του -30% για την Τρ. Πειραιώς, καθώς η Alpha Bank ενισχύεται 0,33 %, με την Εθνική Τράπεζα να έχει κέρδη 1,68% και τη Eurobank να κινείται 0,96% υψηλότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν αρχικά με σημαντική πτώση, αλλά τελικά κατόρθωσαν να γυρίσουν σε θετικό πρόσημο.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBc (+1,85%) και της ΕΥΔΑΠ (+0,82%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-2,09%) και της Motor Oil (-1,46%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+1,04%) και των Ασφαλειών (+0,78%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-4,73%) και των Ταξιδιών (-1,65%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΙΑΣΩ +14,50% και Νάκας +9,55%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Πειραιώς -30,00% και Χαϊδεμένος -10,17%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Markets, Xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο σε στενό εύρος διακύμανσης

Ακουμπάει τα επίπεδα των 900 μονάδων ο Γενικός Δείκτης με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο μαζί με τον τίτλο του ΟΠΑΠ. Ήδη ο τζίρος έχει ξεπεράσει εκείνον των προηγούμενων συνεδριάσεων.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Με ώθηση από τράπεζες, το Χρηματιστήριο προσεγγίζει τις 900 μονάδες

Σε υψηλό δυο μηνών βρέθηκε ο Γενικός Δείκτης με τις τραπεζικές μετοχές να είναι και σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, δίνοντας στήριξη στην αγορά απέναντι στις πιέσεις που δέχθηκε από την πτώση των τίτλων της ΔΕΗ και Mytilineos.