ΓΔ: 899.16 0.17% Τζίρος: 83.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Κάτω από τις 900 μονάδες ο ΓΔ, «ξεκλειδώνει» από limit-down η Πειραιώς

«Μαζεύει» τις απώλειές της η αγορά, παρά τις μεγάλες πιέσεις για την Τρ. Πειραιώς, με τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές να κινούνται ανοδικά. «Αντίσταση» στο +1,7% από την Coca-Cola HBC.

Η καθ' όλα αναμενόμενη «βουτιά» για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά την αγορά, με τον τίτλο της τράπεζας να φθάνει στο limit down, ήτοι στο -30% και τον Γενικό Δείκτη να διολισθαίνει στο επίπεδο των 897 μονάδων, την ίδια ώρα που οι ευρωπαϊκές αγορές κατακτούν νέα ιστορικά υψηλά και ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,42%. 

Στις 12:32 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει απώλειες 1,4% στις 897,50 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, διαμορφούμενη στα 95,39 εκατ. ευρώ, καθώς υπάρχει πληθώρα «πακέτων», εκ των οποίων, μέχρι στιγμής εννέα αφορούν την Τράπεζα Πειραιώς, με την αξία τους να ξεπερνά τα 8,7 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν και πακέτα της Alpha Bank ύψους άνω των 2,5 εκατ. ευρώ. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 1,22%, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να αποδυναμώνεται κατά 0,29%. Εκ των μετοχών που εμφανίζουν συναλλαγές 42 κινούνται ανοδικά, 50 εμφανίζουν πτώση και 10 παραμένουν αμετάβλητες. 

Η πτώση της Πειραιώς, η οποία διαμορφώνεται πλέον στο -28,64%, οδηγεί τον τραπεζικό δείκτη σε απώλειες 4,07%, παρά τη θετική πορεία για τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, με την Alpha Bank να ενισχύεται 1%, την Εθνική Τράπεζα να εμφανίζει κέρδη 2% και τη Eurobank να κινείται 0,8% υψηλοτερα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υψηλές απώλειες για την Πειραιώς ήταν πλήρως αναμενόμενες, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι η σημερινή συνεδρίαση δεν είναι σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτική για τη μετοχή, κάτι που αναμένεται να «γίνει» την ερχόμενη εβδομάδα. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση «αντίσταση» στην πτώση, εμφανίζει ο δεικτοβαρής τίτλος της Coca - Cola HBC με κέρδη 1,74%, ενώ 2,3% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της Aegean Airlines και τη μετοχή της Σαράντης να έχει κέρδη 1,26%. Στον αντίποδα σημαντικές πιέσεις ασκούνται στους τίτλους των Mytilineos, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ με απώλειες 1,17%, 1,27% και 1,05% αντίστοιχα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Markets, Xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο σε στενό εύρος διακύμανσης

Ακουμπάει τα επίπεδα των 900 μονάδων ο Γενικός Δείκτης με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο μαζί με τον τίτλο του ΟΠΑΠ. Ήδη ο τζίρος έχει ξεπεράσει εκείνον των προηγούμενων συνεδριάσεων.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Με ώθηση από τράπεζες, το Χρηματιστήριο προσεγγίζει τις 900 μονάδες

Σε υψηλό δυο μηνών βρέθηκε ο Γενικός Δείκτης με τις τραπεζικές μετοχές να είναι και σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, δίνοντας στήριξη στην αγορά απέναντι στις πιέσεις που δέχθηκε από την πτώση των τίτλων της ΔΕΗ και Mytilineos.