ΓΔ: 910.34 0.25% Τζίρος: 43.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Κάτω από τις 900 μονάδες ο ΓΔ, «ξεκλειδώνει» από limit-down η Πειραιώς

«Μαζεύει» τις απώλειές της η αγορά, παρά τις μεγάλες πιέσεις για την Τρ. Πειραιώς, με τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές να κινούνται ανοδικά. «Αντίσταση» στο +1,7% από την Coca-Cola HBC.

Η καθ' όλα αναμενόμενη «βουτιά» για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά την αγορά, με τον τίτλο της τράπεζας να φθάνει στο limit down, ήτοι στο -30% και τον Γενικό Δείκτη να διολισθαίνει στο επίπεδο των 897 μονάδων, την ίδια ώρα που οι ευρωπαϊκές αγορές κατακτούν νέα ιστορικά υψηλά και ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,42%. 

Στις 12:32 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει απώλειες 1,4% στις 897,50 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, διαμορφούμενη στα 95,39 εκατ. ευρώ, καθώς υπάρχει πληθώρα «πακέτων», εκ των οποίων, μέχρι στιγμής εννέα αφορούν την Τράπεζα Πειραιώς, με την αξία τους να ξεπερνά τα 8,7 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν και πακέτα της Alpha Bank ύψους άνω των 2,5 εκατ. ευρώ. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 1,22%, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να αποδυναμώνεται κατά 0,29%. Εκ των μετοχών που εμφανίζουν συναλλαγές 42 κινούνται ανοδικά, 50 εμφανίζουν πτώση και 10 παραμένουν αμετάβλητες. 

Η πτώση της Πειραιώς, η οποία διαμορφώνεται πλέον στο -28,64%, οδηγεί τον τραπεζικό δείκτη σε απώλειες 4,07%, παρά τη θετική πορεία για τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, με την Alpha Bank να ενισχύεται 1%, την Εθνική Τράπεζα να εμφανίζει κέρδη 2% και τη Eurobank να κινείται 0,8% υψηλοτερα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υψηλές απώλειες για την Πειραιώς ήταν πλήρως αναμενόμενες, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι η σημερινή συνεδρίαση δεν είναι σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτική για τη μετοχή, κάτι που αναμένεται να «γίνει» την ερχόμενη εβδομάδα. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση «αντίσταση» στην πτώση, εμφανίζει ο δεικτοβαρής τίτλος της Coca - Cola HBC με κέρδη 1,74%, ενώ 2,3% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της Aegean Airlines και τη μετοχή της Σαράντης να έχει κέρδη 1,26%. Στον αντίποδα σημαντικές πιέσεις ασκούνται στους τίτλους των Mytilineos, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ με απώλειες 1,17%, 1,27% και 1,05% αντίστοιχα. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ