ΓΔ: 899.16 0.17% Τζίρος: 83.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

«Δέσμιο» των πιέσων στην Τράπεζα Πειραιώς παραμένει το Χρηματιστήριο

Στο -27,45% η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς με την αξία των συναλαλγών της να ξεπερνά τα 83 εκατ. ευρώ. Ισχυρή άνοδος για Aegean στο +4% και «αντίσταση» από Coca-Cola HBC στο +1%.

Συνεδρίαση η οποία... στρέφεται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από την Τράπεζα Πειραιώς η σημερινή στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να διατηρείται σε κλοιό πιέσεων και να υποχωρεί στο επίπεδο των 895 μονάδων, ενώ την ίδια ώρα ανοδική συνεχίζει να είναι η κίνηση στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,63%. 

Στις 14:15 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει απώλειες 1,58% στις 895,87 μονάδες, έχοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 911,67 μονάδες και χαμηλό στο επίπεδο των 891,85 μονάδων. Η  αξία των συναλλαγών φθάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, διαμορφούμενη στα 145,06 εκατ. ευρώ. Εξ αυτού του ποσού συναλλαγές που ξεπερνούν σε αξία τα 83 εκατ. αφορούν την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ παράλληλα έχουν περάσει και 10 «πακέτα» της, με την αξία τους να ξεπερνά το επίπεδο των 8,6 εκατ. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 1,22%, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να αποδυναμώνεται κατά 0,29%. Εκ των μετοχών που εμφανίζουν συναλλαγές 39 κινούνται ανοδικά, 67 εμφανίζουν πτώση και 12παραμένουν αμετάβλητες.

Μετά το limit down η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται πλέον στο -27,4%, συμπαρασύροντας στην πτώση και τον τραπεζικό δείκτη ο οποίος αποδυναμώνεται 3,55%, παρά το γεγονός ότι οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές κινούνται ανοδικά, με την Alpha Bank να ενισχύεται 0,15%, την Εθνική Τράπεζα να εμφανίζει κέρδη 3,17% και τη Eurobank να κινείται 0,74% υψηλοτερα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υψηλές απώλειες για την Πειραιώς ήταν πλήρως αναμενόμενες, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι η σημερινή συνεδρίαση δεν είναι σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτική για τη μετοχή, κάτι που αναμένεται να «γίνει» την ερχόμενη εβδομάδα. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση συνεχίζεται η ανοδική κίνηση για τη μετοχή της Coca-Cola HBC (+1,05%), ενώ ισχυρά κέρδη που ξεπερνούν το 4% εμφανίζει ο τίτλος της Aegean Airlines, με την Ελλάκτωρ να κινείται 1,56% υψηλότερα. Αντίθετα πτωτική πορεία ακολουθούν οι μετοχές των Fourlis (-1,24%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,22%), ΟΠΑΠ (-1,77%) και ΟΤΕ (-1,34%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Markets, Xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο σε στενό εύρος διακύμανσης

Ακουμπάει τα επίπεδα των 900 μονάδων ο Γενικός Δείκτης με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο μαζί με τον τίτλο του ΟΠΑΠ. Ήδη ο τζίρος έχει ξεπεράσει εκείνον των προηγούμενων συνεδριάσεων.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Με ώθηση από τράπεζες, το Χρηματιστήριο προσεγγίζει τις 900 μονάδες

Σε υψηλό δυο μηνών βρέθηκε ο Γενικός Δείκτης με τις τραπεζικές μετοχές να είναι και σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, δίνοντας στήριξη στην αγορά απέναντι στις πιέσεις που δέχθηκε από την πτώση των τίτλων της ΔΕΗ και Mytilineos.