ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων το ΧΑ, κάτω από τις 895 μονάδες ο Γεν. Δείκτης

Στο «κόκκινο» οι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Μεγάλες απώλειες για ΔΕΗ και Alpha Bank. Υπό πίεση ο τραπεζικός δείκτης, καθώς μόνο η Eurobank σημειώνει οριακά κέρδη.

«Κατηφορίζει» ο Γενικός Δείκτης, σήμερα Τετάρτη, υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 900 μονάδων, καθώς η αγορά βλέπει με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στα διεθνή χρηματιστήρια, λόγω των αυξητικών τάσεων του πληθωρισμού. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 1,09% στις 438.14 μονάδες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 900 μονάδων και στις 11:00, διαμορφώνεται στις 893,70 μονάδες σημειώνοντας πτώση -0,77%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,95 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,75%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,90%. Ανοδικά κινούνται 24 μετοχές, 47 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Όλοι οι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι στο κόκκινο, με εξαίρεση αυτούς των ΟΠΑΠ, Coca-Cola, Σαράντης, Βιοχάλκο και Aegean. Φαίνεται ότι η αγορά προχωρά σε ρευστοποιήσεις κερδών, τα οποία καταγράφηκαν κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αξιολόγηση της Moody’s για την ελληνική οικονομία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Παράλληλα, η προσοχή της αγοράς στρέφεται στην πρώτη δημόσια προσφορά ενός ομολόγου ελληνόκτητης ναυτιλιακής εταιρείας, της CostaMare, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, ύστερα από πολλά χρόνια άκαρπου «φλερτ» των Ελλήνων εφοπλιστών με το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρίσκεται και η Εθνική Τράπεζα, η οποία στην προσπάθεια για τη μείωση του αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προχωρά στο Frontier 2, συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται υπό πίεση καθώς υποχωρεί 1%, με την Alpha να έχει απώλειες 1,88%, την Πειραιώς να κινείται 1,43% χαμηλότερα και την Εθνική να βρίσκεται στο -1,16%. Αντίθετα η Eurobank έχει οριακά κέρδη 0,08%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (+1,47%), της Τιτάν (+0,69%) και της Viohalco (+0,62%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (-2,11%), της Alpha Bank (-1,88%), της Μυτιληναίος (-1,27%) και της Μότορ Όιλ (-1,18%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (+0,56%) και των Πρώτων Υλών (+0,52%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ασφαλειών (-1,59%), των Τηλεπικοινωνιών (-1,18%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,06%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Βιοκαρπέτ +8,61% και Κτήμα Λαζαρίδη +7,64%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Mermeren -6,09% και Moda Bango -4,84%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Εβδομαδιαία κέρδη 1,30% για τον Γενικό Δείκτη με ώθηση από τις τράπεζες

Στις 912,81 μονάδες ο Γενικός Δείκτης καθώς «ξέσπασε» την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, με την αξία των συναλλαγών να αγγίζει τα 128 εκατ. ευρώ. Κομβικός ο ρόλος των τραπεζών, με εβδομαδιαία ενίσχυση 2,70%.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατάει τις 910 μονάδες παρά τις πιέσεις ο ΓΔ, στήριξη από τράπεζες

Το αρνητικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα στην χρηματιστηριακή αγορά με τον τραπεζικό κλάδο να στηρίζει τον Γενικό Δείκτη πάνω από το ψυχολογικό όριο των 910 μονάδων.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Προσπάθεια σταθεροποίησης πάνω από τις 910 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Με ώθηση από το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και την ανοδική πορεία των βαριών χαρτιών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο Γενικός Δείκτης επιχειρεί να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 910 μονάδες στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.