ΓΔ: 925.83 0.17% Τζίρος: 68.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ανεβάζει στροφές ο Γενικός Δείκτης με πρωταγωνίστρια τη Lamda

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι τράπεζες, ενώ στήριγμα στον Γεν. Δείκτη δίνουν επίσης η Ελλάκτωρ, ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ με κέρδη που ξεπερνούν το 1%.

Συνεχίζει την ανοδική πορεία ο Γενικός Δείκτης, έχοντας βάλει στόχο να ξεπεράσει το όριο των 920 μονάδων, μένοντας σταθερά σε τροχιά υπεραπόδοσης έναντι των ευρωπαϊκών αγορών. Μεγάλη ώθηση στον Δείκτη δίνει η μετοχή της Lamda, με κέρδη που ξεπερνούν το 3% και ενώ η επένδυση του Ελληνικού έχει μπει στην τελική ευθεία. Καταλυτικό ρόλο στην ανοδική τάση της αγοράς έπαιξαν οι δύο εκδόσεις ομολόγων, του Δημοσίου και της Τράπεζας Πειραιώς που επιβεβαίωσαν το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα.

Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:10 διαμορφώνεται στις 918,14 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,53%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 43,48 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,42%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,31%. Ανοδικά κινούνται 65 μετοχές, 47 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Εντωμεταξύ μεγάλο ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης Additional Tier 1 (AT1) της Τράπεζας Πειραιώς. Οι επενδυτές πρόσφεραν κεφάλαια 2,2 δισ. ευρώ, με την τράπεζα να αντλεί το ποσό των 600 εκατ. ευρώ, με κουπόνι 8,75%. Παράλληλα η αγορά είναι αισιόδοξη μετά την υψηλή ζήτηση της χθεσινής έκδοσης του 10ετούς ομολόγου καθώς επισημαίνεται ότι έχει επανέλθει η εμπιστοσύνη εκ μέρους των διεθνών επενδυτών. Αυτοί οι δύο παράμετροι δίνουν ώθηση στον Γενικό Δείκτη ώστε να πλησιάζει το κρίσιμο όριο των 920 μονάδων. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνονται οι αναλυτές που αναφέρουν ότι είναι έτοιμο για μία διαφυγή προς τις 950 μονάδες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεμπλοκάρει τεχνικά το Χ.Α. θα είναι να μην παλινδρομήσει στις επόμενες συνεδριάσεις χάνοντας εκ νέου το όριο των 910 - 900 μονάδων.

Τη συνέχιση της στήριξης στις χώρες αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ παράλληλα θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στη νομισματική της πολιτική. Επιπλέον σύμφωνα με την αγορά η αργή πορεία των εμβολιασμών και τα lockdown τους πρώτους μήνες της χρονιάς είναι πιθανό να επηρεάσουν τους ρυθμούς ανάκαμψης. Φυσικά η Ελλάδα, όπως και οι διεθνείς αγορές αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανακοίνωση των στοιχείων πληθωρισμού των ΗΠΑ.

Ο τραπεζικός δείκτης διευρύνει τα κέρδη του, σημειώνοντας άνοδο 0,24% με την Εθνική να ενισχύεται 1,06%, την Πειραιώς 0,94% και την Alpha Bank 0,17% και τη Eurobank 0,36%.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Lamda με 10.268.595 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 4.739.936,13 εκατ.

Κέρδη άνω του 1% καταγράφουν η Ελλάκτωρ, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, η ΕΧΑΕ, η ΕΥΔΑΠ και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Lamda (3,20%), της Ελλάκτωρ (1,90%) και της ΕΥΔΑΠ (1,50%. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca-Cola (-0,53%) και της ΟΛΠ (-0,45%).

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Εβδομαδιαία κέρδη 2,68% για το Χρηματιστήριο με τον ΓΔ άνω των 925 μον.

Συνεδρίαση συντήρησης δυνάμεων η σημερινή, με τον Γενικό Δείκτη να εμφανίζει οριακά κέρδη 0,17%, ενώ συνεχίστηκε η πολύ καλή πορεία των κατασκευαστικών εταιρειών. Ξεχώρισε η Ελλάκτωρ στο +5,5%.
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικό ξέσπασμα στο Χρηματιστήριο και διάσπαση των 920 μονάδων

Ο Γενικός Δείκτης διέσπασε το τεχνικά σημαντικό όριο των 920 και βρίσκεται σε επίπεδο ρεκόρ 16μήνου. Έκλεισε με κέρδη 1,20% στις 924,30 μονάδες. Σημαντική άνοδος των τραπεζών, κέρδη 6,5% για την Ελλάκτωρ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Σε ανοδική τροχιά ο Δείκτης με ώθηση από τα ομόλογα Δημοσίου, Πειραιώς

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία ο Γενικός Δείκτης. Στήριγμα στο άνοιγμα της συνεδρίασης οι τίτλοι των ΕΥΔΑΠ, Lamda, του ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Στο επίκεντρο της αγοράς η συνεδρίαση της ΕΚΤ και ο πληθωρισμός των ΗΠΑ.