ΓΔ: 925.83 0.17% Τζίρος: 68.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Υψηλότερα των 920 μον. ο Γενικός Δείκτης με ώθηση από blue chips

Διευρύνει τα κέρδη της η αγορά, με ισχυρά κέρδη για τις μετοχές των Ελλάκτωρ στο +5% και Lamda Development στο +3,2%, ενώ θετικά κινείται σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Υψηλότερα ακόμη και από το επίπεδο των 921 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης έχοντας ως «καύσιμο» σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στην οποία ξεχωρίζουν οι μετοχές των Ελλάκτωρ και Lamda Development, οι οποίες εμφανίζουν ισχυρή άνοδο.

O Γενικός Δείκτης στις 15:56 διαμορφώνεται στις 921,54 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,92%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 66,46 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,82%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,14%. Ανοδικά κινούνται 54 μετοχές, 27 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές.

Θετική για την αγορά η απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει ανοικτές τις στρόφιγγες χρηματοδότησης, με την τράπεζα να τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι η αύξηση των μηναίων αγορών ομολόγων, που άρχισε από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, καθώς τότε εκδηλώθηκαν ανοδικές τάσεις στις αποδόσεις των κρατικών τίτλων, θα συνεχισθεί, μια διευκρίνιση ιδιαίτερα σημαντική για τις αγορές, ώστε να μην σημειωθεί νέο επεισόδιο ανόδου των επιτοκίων. Οι αγορές ομολόγων «θα εξακολουθήσουν να διενεργούνται με ρυθμό σημαντικό υψηλότερο από ό,τι τους πρώτους μήνες του έτους» (σ.σ. το πρώτο δίμηνο η ΕΚΤ είχε «φρενάρει» τις αγορές ομολόγων).

Εντωμεταξύ μεγάλο ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης Additional Tier 1 (AT1) της Τράπεζας Πειραιώς. Οι επενδυτές πρόσφεραν κεφάλαια 2,2 δισ. ευρώ, με την τράπεζα να αντλεί το ποσό των 600 εκατ. ευρώ, με κουπόνι 8,75%. Παράλληλα η αγορά είναι αισιόδοξη μετά την υψηλή ζήτηση της χθεσινής έκδοσης του 10ετούς ομολόγου καθώς επισημαίνεται ότι έχει επανέλθει η εμπιστοσύνη εκ μέρους των διεθνών επενδυτών. Αυτοί οι δύο παράμετροι δίνουν ώθηση στον Γενικό Δείκτη ώστε να πλησιάζει το κρίσιμο όριο των 920 μονάδων. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνονται οι αναλυτές που αναφέρουν ότι είναι έτοιμο για μία διαφυγή προς τις 950 μονάδες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεμπλοκάρει τεχνικά το Χ.Α. θα είναι να μην παλινδρομήσει στις επόμενες συνεδριάσεις χάνοντας εκ νέου το όριο των 910 - 900 μονάδων.

Ο τραπεζικός δείκτης διευρύνει τα κέρδη του, σημειώνοντας άνοδο 0,81% με την Εθνική να ενισχύεται 0,45%, την Πειραιώς 1,82% και την Alpha Bank 1,27% και τη Eurobank 0,24%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Lamda (3,8%), της Ελλάκτωρ (5,5%) και της ΕΥΔΑΠ (2,08%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-0,31%) και ΟΛΠ (-0,35%). Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Lamda με 10.268.595 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 4.739.936,13 εκατ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Εβδομαδιαία κέρδη 2,68% για το Χρηματιστήριο με τον ΓΔ άνω των 925 μον.

Συνεδρίαση συντήρησης δυνάμεων η σημερινή, με τον Γενικό Δείκτη να εμφανίζει οριακά κέρδη 0,17%, ενώ συνεχίστηκε η πολύ καλή πορεία των κατασκευαστικών εταιρειών. Ξεχώρισε η Ελλάκτωρ στο +5,5%.
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικό ξέσπασμα στο Χρηματιστήριο και διάσπαση των 920 μονάδων

Ο Γενικός Δείκτης διέσπασε το τεχνικά σημαντικό όριο των 920 και βρίσκεται σε επίπεδο ρεκόρ 16μήνου. Έκλεισε με κέρδη 1,20% στις 924,30 μονάδες. Σημαντική άνοδος των τραπεζών, κέρδη 6,5% για την Ελλάκτωρ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Σε ανοδική τροχιά ο Δείκτης με ώθηση από τα ομόλογα Δημοσίου, Πειραιώς

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία ο Γενικός Δείκτης. Στήριγμα στο άνοιγμα της συνεδρίασης οι τίτλοι των ΕΥΔΑΠ, Lamda, του ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Στο επίκεντρο της αγοράς η συνεδρίαση της ΕΚΤ και ο πληθωρισμός των ΗΠΑ.