ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Ήπια πτώση και διακύμανση σε περιορισμένη κλίμακα για το Χρηματιστήριο

Διατηρούνται οι σημαντικές πιέσεις για τον τίτλο της Alpha Bank στο -3,3%, ενώ αντίθετα ανοδική πορεία ακολουθούν τόσο η Lamda στο +2,2% όσο και η Mytilineos στο +1,09%.

Ήπια πτωτική κίνηση για την αγορά, με σημαντική κινητικότητα για μετοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας και τον Γενικό Δείκτη να κινείται πέριξ του επιπέδου των 910 μονάδων, ενώ την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν από τα ιστορικά υψηλά, λόγω και των ανακοινώσεων της Fed, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να αποδυναμώνεται 0,34%. 

Στις 11:53 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,14% στις 910,36 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 16,60 εκατ., βοηθούμενη και από τρία πακέτα, δύο της Eurobank ύψους περίπου τριών εκατ. και ένα της Alpha Bank στα 1,77 εκατ. Ισορροπία ανοδικών - πτωτικών μετοχών, καθώς το ισοζύγιο βρίκεται στο 40 προς 37, ενώ 13 διατηρούνται αμετάβλητες. Πτώση 0,21% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να αποδυναμώνεται 0,64%. 

Στο -0,85% ο τραπεζικός δείκτης, εξαιτίας των συνεχιζόμενων πιέσεων για τον τίτλο της Alpha Bank, ο οποίος υποχωρεί 3,33%, ενώ κέρδη 0,27% εμφανίζει η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank ενισχύεται μόλις 0,05% και η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται στο -0,33%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η μετοχή της Lamda Development, με κέρδη 2,2%, καθώς ξεκινούν τα έργα στο Ελληνικό,  καθώς την επόμενη Παρασκευή, 25 Ιουνίου υπογράφεται η σύμβαση μεταβίβασης στον όμιλο της Lamda Development της κρατικής εταιρείας που κατέχει το εμβληματικό ακίνητο, αφού έχουν πλέον απορριφθεί όλες οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του έργου. Η μεγάλη ζήτηση για κατοικίες φαίνεται πως ανατρέπει μερικώς το σχεδιασμό της Lamda Development για τα έργα της πρώτης πενταετίας στο Ελληνικό, με την εισηγμένη να ετοιμάζει ομοβροντία ανακοινώσεων για συμφωνίες κατασκευής έργων υποδομής και άλλων εγκαταστάσεων. Οι ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στις 3 – 4 εβδομάδες μετά και την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας μεταβίβασης των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ που έχει προγραμματιστεί την επόμενη Παρασκευή.

Κέρδη άνω του 1% για τη μετοχή της Mytilineos στον απόηχο της Γενικής Συνέλευσης και των εκτιμήσεων που ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ευαγ. Μυτιληναίος αλλά και ένα μπαράς θετικών εκθέσεων από εγχώριους και διεθνείς χρηματοοικονομικούς ομίλους. Επιστροφή σε ανοδική πορεία και κέρδη 1,9% για τον τίτλο της Aegean, μετά τις χθεσινές μεγάλες πιέσεις, παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν για την πορεία του τουρισμού, καθώς Η δεύτερη σε εισπράξεις αλλά και αφίξεις τουριστική «δεξαμενή» για την Ελλάδα, η Μεγάλη Βρετανία, όχι μόνο παραμένει κλειστή, αλλά το ταξιδιωτικό… εμπάργκο παρατείνεται σχεδόν για ένα μήνα ακόμη για όλες τις αγορές που η εν λόγω χώρα τροφοδοτεί με τουρίστες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον ελληνικό τουρισμό και ειδικά για τις περιοχές που δουλεύουν σχεδόν αποκλειστικά με Άγγλους.

Στον αντίποδα πτωτικές τάσεις επικρατούν για τις μετοχές των ΕΛΠΕ (-0,15%), Motor Oil (-1,02%), σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πορεία που ακολουθούν οι τιμές πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, ενώ στο -0,85% κινείται ο τίτλος της Viohalco. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη για το Χρηματιστήριο αλλά με τζίρο... καλοκαιρινών διακοπών

Υψηλοτερα των 858 ο Γενικός Δείκτης, με την αξία των συναλλαγών να προσγειώνεται στα 33,3 εκατ. ευρώ. Ξεχώρισε η μετοχή της Aegean Airlines με κέρδη 2%. Πτώση για την απόδοση του 10ετούς στο 0,66% ελέω Λαγκάρντ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποιητική πορεία για το ΧΑ μετά τη χθεσινή τεχνική αντίδραση

Σημαντικές πιέσεις με πτώση που ξεπερνά το 3,5% για τον τίτλο της Ελλάκτωρ, μετά τις νέες περιπέτειες με τη Greenhill, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση τη Eurobank στο +0,2%