ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Σε κατάσταση... ακινησίας το Χρηματιστήριο με επιλεκτικές κινήσεις

Εικόνα... θερινής ραστώνης για την αγορά, με οριακές διακυμάνσεις για τις περισσότερες μετοχές. Ξεχωρίζουν οι Viohalco στο +1,46% και η ΕΥΔΑΠ στο +1%, ενώ αντίθετα πιέσεις ασκούνται σε Mytilineos (-1,48%) και Ελλάκτωρ (-1%).

Σχεδόν στάσιμη είναι η αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη να διατηρείται κοντά στο επίπεδο των 910 μονάδων και τους επενδυτές να εμφανίζονται απρόθυμοι για οποιαδήποτε «γενναία» κίνηση, είτε αυτή αφορά αγορά είτε πώληση τίτλων, ενώ την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές ανακάμπτουν, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να έχει κέρδη 0,62%. 

Στις 11:56 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει οριακές απώλειες 0,03% στις 910,08 μονάδες, ενώ ξεκίνησε τη συνεδρίαση με οριακή άνοδο και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 7,17 εκατ. ευρώ. Υπερτερούν οι ανοδικές μετοχές οι οποίες φθάνουν στις 46, έναντι 35 πτωτικών και εννέα που παραμένουν αμετάβλητες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο μόλις 0,01%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,05%.

Ήπια ανοδική κίνηση για τον τραπεζικό δείκτη στο +0,31%, με την Alpha Bank να έχει την καλύτερη εικόνα και να ενισχύεται 0,88%, καθώς η ΑΜΚ έχει εισέλθει στο τελικό της στάδιο και  αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση για την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου αύριο Παρασκευή 25/6, τότε το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει τη Δευτέρα 28 Ιουνίου ενώ η διαδικασία θα «τρέξει» παράλληλα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κέρδη 0,59% για την Εθνική Τράπεζα, με την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 0,2% υψηλότερα, ενώ στο -0,23% βρίσκεται ο τίτλος της Eurobank. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των Viohalco (+1,46%), ΕΥΔΑΠ (+1,04%) και ΟΠΑΠ (+0,85%). Αντίθετα πτώση εμφανίζει η μετοχή της Aegean Airlines στο -0,52%, η οποία, όμως, έχει ακολουθήσει ιδιαίτερα θετική πορεία κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων. Σημαντικές πιέσεις στο -1% για τον τίτλο της Ελλάκτωρ, καθώς συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της διοίκησης του ομίλου και της Greenhill, με τη δεύτερη να προχωρά σε δικαστική προσφυγή για τον αποκλεισμό της από την πρόσφατη ΓΣ. Απώλειες 1,48% για τον τίτλο της Mytilineos, καθώς πλέον διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,3780 ευρώ ανά μετοχή.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των προσωπικών Προϊόντων (+1,15%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,02%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (-1,26%) και των Ασφαλειών (-0,57%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Λεβεντέρης (π) +8,23% και Centric Συμμετοχών +4,55%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Rdevoil -4,33% και Γενική Εμπορίου -3,38%.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Γυρίζουν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο, ακολουθεί το ράλι των αγορών

Η υποχώρηση των φόβων για τη μετάλλαξη Όμικρον οδηγεί υψηλότερα τα χρηματιστήρια, ενώ ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ ξεπερνά πάλι τις 890 μονάδες. Ενδιαφέρον για τις τράπεζες, σε μέτρια επίπεδα ο τζίρος.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο με ώθηση από τράπεζες και Coca Cola HBC

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι τραπεζικές μετοχές με Alpha Bank, Εθνική και Τρ. Πειραιώς να ενισχύονται πάνω από 2%. Κέρδη και για Coca Cola HBC, ΔΕΗ και Mytilineos καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες των επενδυτών για την μετάλλαξη Όμικρον.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Παρατεταμένη απουσία επενδυτών στο ΧΑ, μικρές απώλειες χάρις στη Coca Cola HBC

Για τρίτη συνεχή συνεδρίαση η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα χαμηλά των 50 εκατ. ευρώ, ενώ επικράτησαν καθαρά οι πτωτικές μετοχές. Στο 0,10% οι απώλειες του Γενικού Δείκτη με άνοδο 2,38% για την Coca Cola HBC.