ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

ΟΤΕ και Alpha Bank «ηγούνται» των πιέσεων για το Χρηματιστήριο

Απώλειες 3,6% για τη μετοχή του ΟΤΕ, η οποία διαπραγματεύται χωρίς το μέρισμα, με την Alpha Bank να υποχωρεί 2,8% και τον Γενικό Δείκτη να διολισθαίνει χαμηλότερα των 905 μονάδων.

Με «βαρίδι» τη μετοχή του ΟΤΕ, η οποία διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα αλλά και σημαντικές πιέσεις για τον τίτλο της Alpha Bank, η αγορά κινείται πτωτικά με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί χαμηλότερα από τις 905 μονάδες, την ίδια ώρα που στην Ευρώπη επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,02%. 

Στις 11:38 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 904,30 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,61%, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στο επίπεδο των 5,95 εκατ. ευρώ, ενώ ανοδικά κινούνται 33 μετοχές, πτωτικά 35 μετοχές και 12 παραμένουν αμετάβλητες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,6%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά κατά 0,05%. 

Η μετοχή του ΟΤΕ  είναι αυτή η οποία, λόγω της στάθμισής της, ασκεί τις μεγαλύτερες πιέσεις, πλέον διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα. Το καθαρό μέρισμα ανέρχεται στα 0,65 ευρώ ανά μετοχή, με τη μετοχή να υποχωρεί κάτω από τα 15 ευρώ ,αι να εμφανίζει απώλειες 3,68%, από 15,51 ευρώ που έκλεισε χτες.

Απώλειες 0,9% εμφανίζει ο τραπεζικός δείκτης, εξαιτίας κατά κύριο λόγω της Alpha Bank η οποία υποχωρεί 2,8% στα 1,11 ευρώ, με την τράπεζα να ανακοινώνει χθες περισσότερες λεπτομέρειες για την ΑΜΚ και να θέτει ως ανώτατη τιμή τα 1,2 ευρώ. Θετική πορεία ακολουθεί μόνο η Εθνική Τράπεζα η οποία ενισχύεται 0,88%, με τη Eurobank να υποχωρεί 0,86% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 0,4% χαμηλότερα. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση λίγες είναι οι μετοχές που εμφανίζουν κέρδη, εκ των οποίων ξεχωρίζουν οι Jumbo, Mytilineos και ΕΥΔΑΠ οι οποίες ενισχύονται 0,98%, 0,92% και 1,38% αντίστοιχα. Σημαντική η πτώση καθώς ξεπερνά το 2% για τον τίτλο των ΕΛΠΕ, παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς τιμές πετρελαίου συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους, με τη ΔΕΗ να υποχωρεί 0,55% παρά τα αισιόδοξα μηνύματα που έστειλε η διοίκησή της στη χθεσινή Γενική Συνέλευση, ενώ στάσιμη είναι η μετοχή της Ελλάκτωρ αν και το σήριαλ της κόντρας μεταξύ διοίκησης και Greenhill συνεχίζεται αμείωτο. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών προϊόντων (+0,67%) και του Εμπορίου (+0,64%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-3,68%) και των Τραπεζών (-1,02%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Λεβεντέρης (π) +10,00% και Profile +4,78%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Βιοκαρπέτ -6,70% και Μύλοι Σαραντόπουλος -5,11%.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

«Παγώνει» το ΧΑ η ακραία μεταβλητότητα, δεύτερη ημέρα χαμηλών συναλλαγών

Κέρδη 2,36% για τον Γενικό Δείκτη σε εβδομαδιαία βάση, με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές καθώς η άνοδός τους ξεπέρασε το 4%. Προβληματίζει η χαμηλή αξία των συναλλαγών, που άγγιξε σήμερα οριακά τα 50 εκατ.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζες και blue chips ωθούν πάνω από τις 880 μονάδες τον Δείκτη

Με ώθηση από την ανοδική αντίδραση της Wall Street και των ευρωπαϊκών αγορών η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κινείται πάνω από τις 880 μονάδες. Αγοραστικό ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές και κέρδη για Coca Cola HBC, Jumbo, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Εκμηδένισε τις απώλειες ο Δείκτης με κούρσα πριν το κλείσιμο

Αστάθεια και έντονη μεταβλητότητα στα διεθνή χρηματιστήρια λόγω της μετάλλαξης Όμικρον απομάκρυναν τους επενδυτές από το ΧΑ και προκάλεσαν μείωση της αξίας των συναλλαγών κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ.