ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Παραμένει σε πτωτική πορεία το Χρηματιστήριο με υποτονικές συναλλαγές

Αντιστροφή τάσεων για την Alpha Bank, η οποία κινείται πλέον πτωτικά όπως και το σύνολο των τραπεζικών τίτλων. Ξεχωρίζουν ανοδικά Ελλάκτωρ στο +2,2%, ΕΥΔΑΠ στο +1,6% και Τιτάν στο +1,3%.

Διευρύνονται ελαφρώς οι απώλειες για την αγορά, με βασικό χαρακτηριστικό και της σημερινής συνεδρίασης να είναι το χαμηλό επίπεδο της αξίας των συναλλαγών, ενώ ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται χαμηλότερα από το επίπεδο των 905 μονάδων, με πτωτική πορεία για το σύνολο των τραπεζικών μετοχών αλλά και αρκετών τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ανάλογες τάσεις επικρατούν και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να σημειώνει απώλειες 0,48%. 

Στις 13:39 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,46% στις 903,56 μονάδες, έχοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 910,78 μονάδες και χαμηλό 903,58 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει μόλις στα 15,08 εκατ. ευρώ. Προβάδισμα για τις πτωτικές μετοχές οι οποίες φθάνουν στις 56, έναντι 44 ανοδικών και 15 που διατηρούνται αμετάβλητες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,41%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,03%.

Στο -0,45% διαμορφώνεται ο τραπεζικός δείκτης, καθώς η Alpha Bank μηδένισε πλήρως τα αρχικά της κέρδη και σημειώνει απώλειες 0,62%. Η τράπεζα, όπως είναι φυσικό, βρίσκεται στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής καθώς ξεκίνησαν η διπλή προσφορά για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως και 800 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα ερωτηματικό αποτελεί ο βαθμός συμμετοχής στην ΑΜΚ του ΤΧΣ. Η διοίκηση του ΤΧΣ φαίνεται να ασκεί πιέσεις για τη συμμετοχή του στην αύξηση κατά το σύνολο του ποσοστού που του αναλογεί. Από την πλευρά της, η Alpha Bank υπογραμμίζει το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την αύξηση και τη μεγάλη διάθεση συμμετοχής νέων θεσμικών χαρτοφυλακίων και θεωρεί ότι πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία διεύρυνσης της μετοχικής βάσης με νέους ισχυρούς επενδυτές. Απώλειες 0,59% για την Εθνική Τράπεζα, με τη Eurobank να υποχωρεί 0,26%, ενώ 0,47% χαμηλότερα κινείται η Τράπεζα Πειραιώς. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+1,62%), της Τιτάν (+1,33%) και της Ελλάκτωρ (+2,27%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-1,41%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-2,07%) και της Aegean Airlines (-2,07%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η MIG και η Alpha Bank με 3.094.574 και 1.506.506 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΤΕ με 2,126 εκατ. ευρώ και η Alpha bank με 1,702 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+0,61%) και των Κατασκευών (+0,13%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (-1,11%) και των Τηλεπικοινωνιών (-1,07%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μύλοι Κεπενού +9,82% και Minerva +7,32%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Εκδόσεις Λιβάνη -15,38% και Τζιρακιάν -6,15%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Βαθαίνει η «βουτιά» στο Χρηματιστήριο, πάνω από 4% οι απώλειες του Δείκτη

Στα επίπεδα των 860 μονάδων έχει κατρακυλήσει ο Γενικός Δείκτης με τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις καθώς η εμφάνιση νέας παραλλαγής του κορονοϊού αυξάνει τους κινδύνους για οικονομίες και αγορές.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Sell-off λόγω μετάλλαξης στις αγορές, προς τις 860 μονάδες ο Γ. Δείκτης

Κάτω από τις 870 μονάδες έχει υποχωρήσει ο Γενικός Δείκτης, με πτώση που πλησιάζει το 4%. Έντονες πιέσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, μεγάλη πτώση των τραπεζών. Πτώση στα futures του S&P 500 και στο πετρέλαιο.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική ορμή στο Χρηματιστήριο αλλά με απουσία των επενδυτών από τις ΗΠΑ

Ο Γενικός Δείκτης προσέγγισε πάλι τις 900 μονάδες, όμως ήταν αισθητά μειωμένη η αξία των συναλλαγών, λόγω της αργίας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Ξεχώρισαν οι μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνικής και Alpha Bank.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρείται ανοδικά αλλά με αναιμική αξία συναλλαγών το Χρηματιστήριο

Ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, αλλά ο τζίρος παραμένει καθηλωμένος σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα των 23 εκατ. σε μία ένδειξη χαμηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος.