ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ήπια πτωτική κίνηση για το ΧΑ με τον ΓΔ να «παλεύει» για τις 875 μον.

Εκ νέου σε χαμηλά επίπεδα η αξία των συναλλαγών, με τις πιέσεις να εστιάζονται σε μετοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από ένα νέο κύμα της πανδημίας, όπως αυτή της Aegean στο -1,5%, ενώ απώλειες 1,7% εμφανίζει η Πειραιώς.

Συγκρατημένη πτώση εμφανίζει η ελληνική αγορά, με τις πιέσεις να εστιάζονται σε ορισμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την πορεία οικονομίας και τουρισμού, ενώ ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να παραμείνει σε επαφή με το επίπεδο των 875 μονάδων. Την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές και τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street κινούνται σταθεροποιητικά, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ενισχύεται μόλις κατά 0,09%.  

O Γενικός Δείκτης στις 15:21, διαμορφώνεται στις 874,39 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,29%, ενώ ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως το χαμηλό των 870,51 μονάδων με απώλειες 0,74%. Σε χαμηλά επίπεδα διατηρείται η αξία των συναλλαγών, καθώς φθάνει στα 36,09 εκατ. ευρώ. Παραμένει η απόλυτη επικράτηση, για μία ακόμη συνεδρίαση, των πτωτικών μετοχών που φθάνουν στις 76, έναντι 42 ανοδικών και 15 που διατηρούνται σταθερές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,34%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,32%.

Μικρός περιορισμός των απωλειών για τον τραπεζικό δείκτη στο -1,1%, με την Alpha Bank να υποχωρεί 1,27%, την Εθνική Τράπεζα να έχει οριακές απώλειες 0,09%, τη Eurobank να κινείται 1,15% χαμηλότερα και την Τράπεζα Πειραιώς να δέχεται τις πιο μεγάλες πιέσεις με απώλειες 1,78%. Ιδιαίτερα επιθετικές είναι οι πιέσεις και για τον τίτλο της Attica Bank, με απώλειες 3%, καθώς σήμερα συνεδριάζει - εκτός απροόπτου - το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, ενώ αύριο πραγματοποιείται η κρίσιμη Ετήσια Γενική Συνέλευση της τράπεζας στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης που περιλαμβάνει την ενεργοποίηση του αναβαλλόμενου φόρου και εν συνεχεία την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (+2,46%), της Mytilineos (+1,01%), της Τέρνα Ενεργειακή (+0,67%) και της Motor Oil (+0,57%).  Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-1,52%), του ΟΠΑΠ (-1,51%) και της ΕΥΔΑΠ (-1,35%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank με 3.732.178 και 3.176.459 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΠΑΠ με 3,945 εκατ. ευρώ και η ΕΧΑΕ με 3,853 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+1,13%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+0,77%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των ταξιδιών (-1,87%) και των Τραπεζών (-1,33%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Paperpack +7,44% και Medicon +7,30%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: SATO -16,67% και Minerva -14,06%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Βαθαίνει η «βουτιά» στο Χρηματιστήριο, πάνω από 4% οι απώλειες του Δείκτη

Στα επίπεδα των 860 μονάδων έχει κατρακυλήσει ο Γενικός Δείκτης με τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις καθώς η εμφάνιση νέας παραλλαγής του κορονοϊού αυξάνει τους κινδύνους για οικονομίες και αγορές.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Sell-off λόγω μετάλλαξης στις αγορές, προς τις 860 μονάδες ο Γ. Δείκτης

Κάτω από τις 870 μονάδες έχει υποχωρήσει ο Γενικός Δείκτης, με πτώση που πλησιάζει το 4%. Έντονες πιέσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, μεγάλη πτώση των τραπεζών. Πτώση στα futures του S&P 500 και στο πετρέλαιο.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική ορμή στο Χρηματιστήριο αλλά με απουσία των επενδυτών από τις ΗΠΑ

Ο Γενικός Δείκτης προσέγγισε πάλι τις 900 μονάδες, όμως ήταν αισθητά μειωμένη η αξία των συναλλαγών, λόγω της αργίας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Ξεχώρισαν οι μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνικής και Alpha Bank.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρείται ανοδικά αλλά με αναιμική αξία συναλλαγών το Χρηματιστήριο

Ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, αλλά ο τζίρος παραμένει καθηλωμένος σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα των 23 εκατ. σε μία ένδειξη χαμηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος.